Filistin’de Gerginlik: Burin Köyünde İsrail Güçleri ve Yerleşimcilerin Baskını

Nablus'un güneyindeki Burin köyünde Yahudi yerleşimcilerin İsrail güçlerinin koruması altında gerçekleştirdiği saldırıda araçlar ateşe verildi, bölgedeki evlere baskın düzenlendi. Filistinli baba ve 3 aylık bebeği darbedilerek yaralandı. Olayda ciddi yaralanmalar meydana geldi.

Nablus'un güneyindeki Burin köyünde yaşanan gerginlikte, Yahudi yerleşimcilerin İsrail güçlerinin koruması altında gerçekleştirdiği saldırılar, bölgede endişe ve kargaşaya neden oluyor.
Filistin resmi ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, Nablus'un güneyindeki Burin köyünün doğusundaki kaçak yerleşim birimi Givat Ronin'de ikamet eden Yahudi yerleşimciler, İsrail güçlerinin koruması altında Burin köyünün doğu bölgesine saldırdı. Saldırı sırasında köydeki bir aracı ateşe veren ve 2 aracı tahrip eden Yahudi yerleşimciler, İsrail güçlerinin de katılımıyla köye baskın düzenledi. Bu baskında gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombaları kullanıldı. Burin'deki El-Fetih hareketi yöneticilerinden Nasır en-Neccar, Filistin TV'ye yaptığı açıklamada, ordu eşliğindeki Yahudi yerleşimcilerin Burin'in doğusundaki evlere saldırdığını belirtti. Ayrıca, Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Burin köyünde bir aracın içindeki 35 yaşındaki Filistinli bir babayı ve 3 aylık bebeğini darp ederek yaraladığı bildirildi. Yaralanan baba ve bebeğin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi