Filistin'de insanlık dramı! 2,3 milyon kişi kıtlığın eşiğinde yardım bekliyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistinlileri zorla aç ve susuz bırakması sonucu bölgede yaşayan ortalama 2,3 milyon Filistinlinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren devam eden saldırıları, Filistin topraklarında derin bir insanlık dramına sebep olmaktadır. Bu saldırılar sivillerin can güvenliği gözetilmeden gerçekleşmekte ve bölgede yaşayan masum insanların yaşamlarını tehdit etmektedir. Filistin halkı, İsrail'in saldırıları sebebiyle büyük bir çaresizlik içinde kalarak ciddi bir kıyıma maruz kalmaktadır. İnsanlık dışı bu saldırılar, bölgede insani krizi derinleştirerek Filistinlilerin temel yaşam haklarına yönelik ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, 2,3 milyon Filistinlinin kıtlığın eşiğinde olduğunu açıklamıştır. Özellikle İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve çevresinde yoğun saldırılarının devam ettiği belirtilmiştir. UNRWA'nın açıklamasına göre, binlerce insanın saldırılardan kaçmaya çalıştığı Refah’ta da yoğun hava bombardımanı sebebiyle buradakilerin de Gazze’nin orta kesimine kaçmasına neden olmuştur. Gazze’nin kuzeyindeki insanların kıtlığın eşiğinde olduğu ve Gazze'de sığınılacak bir yer olmadığının da vurgulanmıştır. Bu durum, bölgede yaşayan insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı ve acil insani yardımın gerekliliğini ortaya koymaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
Putin: Çin Ziyaretinde Ukrayna Krizini Değerlendirdi
ABD'den açıklama: "İsrail savunmasız bırakılmıyor"
2050'ye Kadar Beklenen Yaşam Süresi 5 Yıl Artacak: Sağlıkta Değişimler Gözlemleniyor
Sheppey Adası Hapishanesinde Zehir Skandalı: Mahkumlar Gardiyanları Zehirledi