Filistin'den açıklama: "ABD’nin İsrail’e verdiği güvenlik desteği tehlikeyi tırmandırıyor"

Filistin Enformasyon Bakanı ve Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, ABD'nin İsrail'e sağladığı güvenlik desteğini, durumu daha da kötüleştirdiği ve çatışmanın yayılmasına izin verdiği şeklinde değerlendirdi.

ABD Temsilciler Meclisinin İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri yardım sağlanmasını değerlendiren Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Rudeyne, WAFA haber ajansına yaptığı açıklamada, "ABD’nin İsrail’e verdiği güvenlik desteği Filistin halkına yönelik bir saldırı ve tehlikeyi tırmandıran bir gelişme. Bu adım, İsrail’e savaşı tüm bölge ülkelerini kapsayacak şekilde genişletmesi için yeşil ışık yaktı," sözlerini iletti.

Rudeyne, bölgede ve dünyada istikrarın sağlanmasının Filistin'de istikrarın tesisiyle mümkün olacağını vurguladı ve ABD'nin İsrail'e sağladığı güvenlik desteğini kınadı.

Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik suçların sorumlusu olarak işgalci devletin aşırı sağcı hükümetine ABD'nin destek verdiğini ifade eden Rudeyne, şu sözlerle devam etti:

"ABD, İSRAIL’E DESTEK VERIRKEN, BATI ŞERIA’DAKI SALDIRILAR ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE DEVAM EDIYOR. ALT YAPININ TAMAMEN YOK EDILMIŞ OLDUĞU TULKARM’DA 13’TEN FAZLA YURTTAŞ ÖLDÜRÜLDÜ. ABD BU SALDIRILARI YAPAN IŞGALCIYE DESTEK VERIRKEN, FILISTINLI MÜLTECILERE YARDIM EDEN BIRLEŞMIŞ MILLETLER’E BAĞLI KURUMLARA DESTEĞINI DURDURDU."

ABD KONGRE’SİNDE İSRAİL'E DESTEK PAKETİ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, ayrı ayrı tasarılar hazırlayarak Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yönelik yardımları içeren üç ayrı tasarıyı duyurmuştu. Bu tasarıların her biri farklı ülkelere yardım yapmayı amaçlıyordu ve 18 Nisan'da Başkan Joe Biden tarafından desteklendi.

Johnson, İsrail'e yönelik 26 milyar dolarlık yeni bir destek paketi içeren tasarının detaylarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Cumartesi günü Temsilciler Meclisi'nde görüşülen ve 311 evet oyuyla kabul edilen tasarıya göre, İsrail'e ayrılan 26 milyar dolarlık fonun 9 milyar dolarlık kısmının Gazze dahil çeşitli savaş bölgelerinde insani yardımlar için kullanılması planlanıyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti