Filistin'den Rusya'ya olumlu yanıt: İsrail'in tutumu nasıl?

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmed Mecdalani, Rusya'nın müzakere önerisini hoş karşıladıklarını belirterek, "Filistin tarafı, Arap Barış Planı ve uluslararası kararlar temelinde müzakerelere yeniden...

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmed Mecdalani, Rusya'nın müzakere önerisini hoş karşıladıklarını belirterek, "Filistin tarafı, Arap Barış Planı ve uluslararası kararlar temelinde müzakerelere yeniden başlamaya hazır" dedi.

Teklifi İsrail'in reddettiğini ifade eden Mecdalani, Rusya'nın dünkü davetinin ilk olmadığını, daha önce de bu tür bir çağrının yapıldığını aktardı.

'İSRAİL KABUL ETMİYOR'

Mecdalani, "Filistin tarafı olarak davete icabet etmeye hazır olduğumuzu beyan ettik. Ancak İsrail daveti kabul etmiyor" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, Gazze'de İsrail askerleri tarafından 15 Filistinlinin öldürülmesinin ardından Kuveyt'in talebi üzerine gerçekleştirdiği acil toplantıda Rusya, Filistin-İsrail zirvesi gerçekleştirme konusunda hazır olduğunu bildirmişti.

Rusya Filistin ve İsrail taraflarına yönelik bu davetini 2016 yılının Eylül ayında ve 2017 yılının Ekim ayında da yapmıştı. İsrail, Filistin tarafı olumlu karşılık verdiği bu iki daveti cevapsız bırakmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı
İsrail, Gazze'de Kendi Askerlerini Vurdu!
İsrail ordusu, Gazze'de kendi askerlerine ateş ederek 2 ölüme sebep oldu