Filistin'e destek yürüyüşünde yumruklu saldırı: Şüphelinin ifadesi ortaya çıktı

İSTANBUL'da "Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü sonrasında Kelime-i Tevhid Bayrağı açan İsmail Aydemir'e yönelik yumruk atma iddiasıyla gözaltına alınan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul'da düzenlenen "Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" yürüyüşü sonrasında, Kelime-i Tevhid Bayrağı açan İsmail Aydemir'e yumruk atan ve tutuklanan Ege A.'nın savcılık ifadesi gün yüzüne çıktı. Ege A., Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, motivasyonunu milliyetçi duygular ve babasının emekli bir binbaşı olmasına dayandırdı. Aydemir, ifadesinde olayın nasıl gerçekleştiğini şu şekilde anlattı: "Bir Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil üzerine Arapça yazılı bayrak taşıyan kişiye, 'sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız' dedim. Kendisi de bana 'istediğimi taşırım' dedi. Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yanıma gelince bende kendimi korumak amacıyla yumruk attım. Sözlü olarak uyarmam gerekirdi. Olay nedeniyle pişmanım. Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı bir söz söylemedim. Sadece Türk vatandaşı olduğunu tahmin ettiğim kişiyi uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden de şikayetçiyim." Ege A., savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İFADESİNİN ARDINDAN TUTUKLANDI

Ege A. savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ege A.'nın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

"YANIMA GELİNCE KENDİMİ KORUMAK AMACIYLA YUMRUK ATTIM"

Ege A., savcılık ifadesinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, "Benim babam emekli bir binbaşıdır ve ben de milliyetçi duygularla yetiştirildim. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil üzerine Arapça yazılı bayrak taşıyan kişiye, 'sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız' dedim. Kendisi de bana 'istediğimi taşırım' dedi. Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yanıma gelince bende kendimi korumak amacıyla yumruk attım. Sözlü olarak uyarmam gerekirdi. Olay nedeniyle pişmanım. Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı bir söz söylemedim. Sadece Türk vatandaşı olduğunu tahmin ettiğim kişiyi uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden de şikayetçiyim" şeklinde ifade verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!