Financial Times: Türkiye kara para aklama nedeniyle gri listeye alınabilir diye yazmıştı. Türkiye artık gri li

Financial Times’ın haberine göre; Türkiye kara para aklamadan ve terörizmi finanse etmekten yarın ‘gri listeye’ alınabilir.

Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara para aklama ve terörün finansmanı ile mücadele yaklaşımındaki eksiklerinden dolayı, Türkiye'yi Mali ve Ürdün ile birlikte gri listeye aldı.

Türkiye kara para aklayan ülkeler arasında gri listede

Bu listede Arnavutluk, Fas, Suriye, Güney Sudan ve Yemen gibi ülkeler bulunuyor. Kara liste ise; Bahamalar, Barbados, Botsvana, Gana, Jamaika, Kamboçya, Morityus, Myanmar, Nikaragua, Panama ve Zimbabwe…

Financial Times yazmıştı

Türkiye kara para aklamadan ve terörizmi finanse etmekten ‘gri listeye’ alınabilir. Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF), Paris’te yapacağı toplantıda kararın açıklanması bekleniyor.

Financial Times’a konuşan ismini vermek istemeyen yetkililer, kararın çıkmasının muhtemel olduğunu söyledi. Kararın çıkması durumunda dolar kurunun daha da yükseleceği tahmin ediliyor. Öte yandan söz konusu karar, ülkeye yapılacak yabancı yatırımları da olumsuz etkileyebilir.

IMF’nin çalışmasına göre FATF’in bir ülkeyi gri listeye almasının o ülkenin ekonomisinde önemli ölçüde olumsuz etki yaptığı ortaya konulmuştu. FATF’in gri listesinde Arnavutluk, Suriye, Sudan, Yemen, Fas gibi 22 ülke bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!