Finans dünyasını sarsan skandal düğün!

Gazeteci Timur Soykan, BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğün davetiyeleri gönderdiğini ve banka yöneticilerinin takı merasimi için toplantılar yaptığını ortaya koydu. Düğün, MHP’li isimlerin katılımıyla dikkat çekerken, takı merasimi saatler sürdü; eğlence ise yoktu.

BDDK BAŞKAN YARDIMCISI’NIN DÜĞÜN DAVETİYESİ SKANDALI

Gazeteci Timur Soykan, BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın, kurumun denetimi altındaki banka ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyeleri gönderdiğini duyurdu. Soykan, bu yöneticilerin düğünde takı sırasına girdiğine dikkat çekti.

SİYASİ İSİMLERİN KATILIMI

Düğüne, finansçıların yanı sıra çok sayıda MHP'li ismin de katıldığını belirten Soykan, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da nikâh şahidi olduğunu aktardı. Düğüne katılacak yöneticilerin takılacak takıyı belirlemek için öncesinde toplantı yaptığını ifade eden Soykan, "Takı merasimi saatler sürdü, kimse dans etmedi, eğlenen yoktu" dedi.

DÜĞÜN VE DENETİM İLİŞKİSİ

Soykan, geçmişte BDDK görevlilerinin denetledikleri şirketlerle mesafeli ilişkiler kurduklarına dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Finans kuruluşları, devlet adına kendilerini denetleyen kişinin düğününe gitmek haricinde bir seçeneklerinin olmadığını düşündü. Ama takı mevzusunda karar vermek zordu. Şirketlerin yöneticileri, BDDK Başkan Yardımcısı’na takılacak takıyı belirlemek için toplantılar yaptı. Bir rivayete göre; rakip şirketlerin takı bedellerini öğrenip geride kalmamak için çalışma yaptılar. Banka genel müdürleri, 150 bin TL ile 350 bin TL arasında takı bütçeleri belirledi."

DÜĞÜN ATMOSFERİ VE ÇELENKLER

Soykan, geçen hafta perşembe günü düğüne davetsiz misafir olarak gittiğini belirterek, düğün salonundaki atmosferi aktardı: "Otele girip asansör ile Bosphorus Balo Salonu’na indiğimde çok farklı bir manzara ile karşılaştım. Geniş holü 100’e yakın çelenk kaplamıştı. Neredeyse tüm bankalar, factoring şirketleri, ödeme kuruluşları, varlık yönetim şirketleri çelenk göndermişti. Finans sektörü haricinde MHP yöneticilerinden gelen çok sayıda çelenk dikkat çekiyordu. BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın MHP’li olduğu anlaşılıyordu."

NİKÂH VE SİYASİ GÜÇ DAĞILIMI

Düğüne katılan isimler arasında eski İçişleri Bakanı, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu da bulunuyordu. Nikâh merasiminde damadın siyasi gücü ve cüretkârlığının kaynağı sahne aldı. Nikâh şahitleri arasında TBMM Başkanvekili, MHP’li İstanbul Milletvekili Celal Adan, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu gibi isimler yer aldı. Celal Adan, evlilik cüzdanını vermeden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını iletti.

TAKI MERASİMİ VE DÜĞÜN ATMOSFERİ

Düğündeki takı merasimi saatler sürdü, ancak kimse dans etmedi veya eğlenmedi. Davetlilerin çoğu, takıyı kutuya atıp düğün fotoğrafçısına poz verdikten sonra otelden ayrıldı. Hasılat birikiyor, takı torbaları boşaltılıyor ve yeniden doluyordu. Belli ki devleti paylaşırken BDDK’de onlara düşen yere damat Mustafa Aydın oturmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.