Finans sektöründe yeni yönetmelik: Hesaplarda daha fazla şeffaflık

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun bu yönetmelikle getirdiği değişiklikler, finans sektöründeki aktörlerin ve tüketicilerin beklentilerini daha iyi karşılamayı amaçlıyor. Bu düzenlemelerin sektördeki uygulama süreçleri ve etkileri yakından takip edilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bugün Resmî Gazete'de yayımlanan yeni bir yönetmelikle finans sektöründe önemli değişikliklere imza attı. Bu kapsamlı düzenleme, mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklarla ilgili usul ve esasları belirleyerek sektöre daha fazla şeffaflık ve güvence getiriyor.

BDDK YÖNETMELIĞI İLE FINANS SEKTÖRÜNDE YENILIKLER

Yönetmelik, kredili hesap limitlerinde yapılacak azaltmalara dair önemli bir bilgilendirme mekanizması öngörüyor. Kredili hesap limitlerinin düşürülmesi durumunda, hesap sahiplerine detaylı bilgi sunulacak ve bu durum yenilenen hesaplar için yeni bir hesap açılışı olarak değerlendirilmeyecek.

KREDİLİ HESAP LİMİTLERİ VE BİLGİLENDİRME

Kredi hesaplarında limit azaltmaları durumunda bilgilendirme yapılacak ve yenilenen hesaplar, bu kapsamda açılan hesaplar arasında sayılmayacak. Mevduat ve katılım fonlarıyla ilgili maddelerde yapılan değişikliklerle, kâr ve zarar konularındaki ibareler, "kâra" şeklinde revize edildi.

Yatırım vekâleti sözleşmesine dayalı açılan katılma hesaplarında sözleşme türüne göre ayrı havuzlar oluşturulabilecek, bunlar birleştirilebilecek. Hesap sahiplerinin talep hakları ile katılım bankalarının ödeme yükümlülükleri belirlenirken özel cari hesaplar ve katılma hesapları arasında farklı değerlendirmeler yapılacak. Günlük Birim Değeri Hesaplama Tablosu yürürlükten kaldırılırken, bu değişiklikler çerçevesinde TMSF'ye devir sınırı da BDDK tarafından belirlenebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!
Rekabet Kurumu: Özel Fransız Liselerine 21 Milyon TL Ceza Kesildi
Merkez Bankası Başkanı: 2024 Enflasyon Tahmini Yüzde 38'e Yükseldi
Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!