Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb, Anıtkabir'i ziyaret etti!

Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, Türkiye'yi resmi ziyaretinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Stubb, saygı duruşunda bulundu.

Resmi ziyaret amacıyla Türkiye'ye gelen Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Stubb, ardından saygı duruşunda bulunarak Atatürk'e olan saygısını gösterdi. Bu anlamlı ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Stubb, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Özel deftere yazdığı mesajında, "100 yıldan uzun bir süre önce, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Finlandiya ile köklü bir ilişkiye sahiptir. 1924'te, Türkiye'nin kuruluşunun bir yıl ardından, Türkiye ve Finlandiya arasında dostluk bağlarını pekiştiren Dostluk Antlaşması imzalanmıştır. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dost ve müttefiki olarak, Finlandiya Cumhurbaşkanı sıfatıyla Ankara ve Anıtkabir’i ziyaret etmekten büyük bir onur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki tarihi bağların ve dostluğun bir sembolü olarak kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.