Finlandiya: "Rusya açıkça Batı ile uzun bir çatışmaya hazırlanıyor"

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, Rusya'nın "Batı ile uzun vadeli bir mücadeleye" hazırlanmakta olduğunu ve Avrupa savunmasının daha fazla koordinasyonun yanı sıra yatırım gerektirdiğini ifade etmiş bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya 1 kanalı ve RIA Novosti Haber Ajansı için Dmitriy Kiselev'in sorularını yanıtladı, bu, Mart ayının 15-17'sinde Rusya'da gerçekleştirilecek seçimler öncesinde gerçekleşti.

Askeri yığınağın Finlandiya sınırına yönelik yapılacağını belirterek, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini ulusal çıkarları korumak bakımından tamamen "mantıksız bir hamle" olarak nitelendirdi.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, Rusya'nın "Batı ile uzun vadeli bir mücadeleye" hazırlandığını ve Avrupa savunmasının daha fazla koordinasyon ve yatırım gerektirdiğini ifade etti. Orpo "Rusya açıkça Batı ile uzun bir çatışmaya hazırlanıyor ve Avrupa için kalıcı ve temel bir askeri tehdit oluşturuyor. Eğer Avrupa olarak, bu meydan okumaya yanıt vermede başarısız olursak gelecek seneler tehlike ve artan saldırı tehdidiyle dolu olacak" sözlerini söyledi.

Orpo, Avrupa Birliği ülkelerine seslenerek savunma harcamalarını arttırmaları çağrısında bulundu ve birliğin kendi savunmasına daha fazla önem vermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, "Rusya yenilmez değil" şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Kötü Haber: Talepleri Reddedildi
Nijerya'da Lassa Ateşi Salgını: 857 Vaka ve 156 Ölüm
Ermenistan'da Miting: Sınır Çalışmaları Durdurulsun, Başbakan İstifa!
İsrail'de Gösteriler: Gazze Şeridi İçin Ateşkes ve Esir Takası Talepleri Yükseliyor
İngiltere Merkez Bankası Başkanı: Politika Faizinde Değişiklik Yok