Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor

Finlandiya hükümeti, yeni yasa tasarısıyla yabancıların vatandaşlık alımını zorlaştırarak ve sığınma başvurusu reddedilenlerin ülkelerine dönüşünü hızlandırarak göç politikasını sıkılaştırıyor. Rusya ile sınır kapatılmasının ardından artan göçmen akınına çözüm aranıyor.

Finlandiya hükümeti, vatandaşlık işlemlerini zorlaştıracak yeni yasa tasarısını parlamentoya sundu. Tasarı, ülkenin göç politikasını sıkılaştırarak yabancıların vatandaşlık alma sürecini kısıtlamayı ve sığınma başvurusu reddedilenlerin ülkelerine dönüşünü hızlandırmayı amaçlıyor. Bu adım, geçen yıl Rusya ile sınırını kapatan Finlandiya'nın, artan göçmen akınına çözüm arayışının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Finlandiya hükümeti, vatandaşlık işlemlerini zorlaştıracak yeni bir yasa tasarısını parlamentoya sundu.

Bu tasarı, Finlandiya'nın yabancıların vatandaşlık almasını kısıtlayarak ve sığınma başvurusu reddedilenlerin ülkelerine dönüşünü hızlandırarak ülkenin göç politikasını sıkılaştırmayı amaçlıyor.

Geçen yıl, Finlandiya'nın Rusya ile sınırını Suriye ve Somali gibi ülkelerden artan göçmen akını nedeniyle kapatmasıyla birlikte göç sorunu daha da belirgin hale gelmişti.

Bu adım, Moskova'nın göç sorununu İskandinav ülkelerine ve Avrupa Birliği'ne karşı bir silah olarak kullanmakla suçlanmasına yol açtı. Ancak Kremlin, bu iddiayı reddediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Yeni Kaledonya'da Oy Kullanma Yasası Değişikliği Protestoları: 3 Kişi Hayatını Kaybetti
Kanada'da Orman Yangınları: Binlerce Kişi Tahliye Ediliyor
ABD'nin İsrail'e Silah Yardımı Planı Belirsizlik Yaratıyor
Asya'da Aşırı Sıcaklar: İklim Değişikliği Etkisiyle Artıyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor: Siviller hedef alındı