Fırat Kalkanı'nda bir asker hayatını kaybetti!

Fırat Kalkanı Harekatı, 89. gününde devam ediyor. Al Ghuz'un kuzeyinde, bir zırhlı muharebe aracına IŞİD tarafından güdümlü tanksavar roketi ile saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmadı. Al Azrak'ın güneyinde, bombalı...

Fırat Kalkanı Harekatı, 89. gününde devam ediyor. 

Al Ghuz'un kuzeyinde, bir zırhlı muharebe aracına IŞİD tarafından güdümlü tanksavar roketi ile saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmadı. 

Al Azrak'ın güneyinde, bombalı araç ile yapılan intihar saldırısında 2 uzman erbaş hafif şekilde yaralandı.

Al Ghuz'un kuzeyinde IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu şarapnel parçalarından iki asker hafif şekilde yaralanırken, Numan bölgesinde meydana gelen kazada bir asker hayatını kaybetti.

Genelkurmay tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; TSK destekli 9 cihatçının yaralandığı çatışmalar sonucunda, 214 yerleşim yerinin kontrolü sağlandı.

Ayrıca PYD ve IŞİD hedeflerine fırtına obüsleri, roketatar ve tank ile atış yapıldı. Söz konusu hedeflerin imha edildiği bildirildi.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Bzaghah, Al Bab kuzeyi, Kabbasin ve Suflaniyah'da IŞİD’in karargah olarak kullandığı 4 bina imha edildi.

Öte yandan, IŞİD'den temizlenen bölgelerde TSK destekli cihatçılara destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 26 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi.
Harekatın başlangıcından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 40 mayın ve bin 662 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak patlatıldı.

Kaynak: AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sosyal Medya Fenomeni Dilan Polat'ın Tahliye Talebi: Sağlık Raporu Bekleniyor
Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı