Fırsat İçin Kapora Gönderdi, Engellenerek Şaşkına Döndü: Arabanın Fiyatı Herkesi Şaşırttı!

İstanbul'da internet üzerinden beğendiği bir otomobili satın almak için hızla kapora gönderen bir adam, dolandırıcılık mağduru oldu. Olay, bir internet sitesinde aracın ilanını gören ve ilgilenen kişinin, otomobilin sahibiyle iletişime geçtikten sonra yaşandı.

ANKARA'DA KAPORA GÖNDERIP DOLANDIRILAN ADAM KARAKOLA KOŞTU

Ankara'da yaşayan Bülent Ç., internet üzerinden satın almak istediği otomobil için dolandırıcılık mağduru oldu. İddialara göre, Bülent Ç., bir internet sitesinde beğendiği aracın ilanına ulaşarak, ilanın altında belirtilen telefon numarası üzerinden WhatsApp aracılığıyla iletişime geçti.

KAPORA GÖNDERDI, İLETIŞIM KOPTU

Otomobilin fiyatı konusunda 220 bin TL'ye anlaşan Bülent Ç., ilan sahibinin verdiği IBAN numarasına kapora olarak 50 bin TL gönderdi. Ancak kapora gönderdikten sonra, ilan sahibine bir daha ulaşamayarak engellendiğini fark etti. Bu durumu dolandırıcılık olarak değerlendiren Bülent Ç., hemen karakola giderek şikayetçi oldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bülent Ç.'nin şikayeti üzerine polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Dolandırıcıların izini sürmek için çalışmalar hızlandırıldı. Mağdurun yaşadığı bu durum, internet üzerinden alışveriş yaparken dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.