Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyonla mücadelede kararlılık gösterdiğini vurgulayarak, yeni ekonomi politikasının devam edeceğine inanıyor. Harcamalardaki azalışın mali açığı düşüreceğine ve enflasyon ile dış kırılganlıkların azalmasını bekliyor.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyonla mücadeledeki kararlılığını vurgulayarak, yeni ekonomi politikasının sürdürüleceğine inanıyor. Mayıs seçimlerinden sonra harcamalardaki azalışın mali açığı düşüreceğine ve enflasyon ile dış kırılganlıkların azalmasını bekliyor. Bu değerlendirme, Türkiye'nin ekonomik istikrarına ilişkin umutları artırabilir.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin yeni politika bileşimi çerçevesinde enflasyonla mücadelede kararlılık gösterdiğini vurguladı. Mayıs seçimlerinden sonra benimsenecek ekonomi politikasının devam edeceğine dair güvenlerini dile getirdi. Değerlendirmelerinde, hükümetin bu yılın geri kalanında harcamalardaki artışı azaltarak mali açığı düşüreceğine inandıklarını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki dönemde enflasyonda ciddi bir düşüş ve dış kırılganlıkların azalmasını beklediklerini ifade ettiler. Raporda, politikadaki tutarlılığın iyileşmesinin enflasyonun düşmesini, cari açığın azalmasını ve uluslararası rezervlerdeki toparlanmayı destekleyebileceği üzerinde duruldu. Bu açıklamalar, Türkiye'nin ekonomik istikrar ve güvenilirlik açısından geleceğe yönelik umutları artırabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı