Fitch Ratings’ten Türkiye’ye Not: Yatırımcılar Dikkat!

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı. Ekonomik beklentilerin artmasıyla birlikte yabancı yatırımlarda artış öngörülüyor. Ancak, küresel piyasalardaki belirsizlikler dikkatle takip edilmeli.

Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi ve ekonomik görünümü pozitife çevirmesi, uluslararası yatırımcılar için olumlu bir sinyal oluştururken, küresel belirsizliklerin yakından izlenmesi önem taşıyor.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, yeni ekonomi yönetimi ile başlayan sürecin sonuçlarını değerlendirerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında atılan güçlü adımların etkisini vurguladı. Şener, ekonominin belirlenen yol haritasının piyasalara pozitif bir hava kattığını ve enflasyonla mücadeledeki önemli adımların Türkiye'nin uluslararası bakış açısını değiştirdiğini ifade etti.

Türkiye'ye ilginin artması bekleniyor. Fitch'in not artışının Türkiye'ye ileriki dönemde daha fazla yabancı yatırım çekeceğini ve uluslararası piyasalardan kamu ve özel sektörün daha ucuza sermaye temin edebileceğini öngören Şener, enflasyonda beklenen düşüşler ve yapısal reformlara ağırlık verilmesi durumunda diğer derecelendirme kuruluşlarının da Türkiye'ye ilişkin not artırımlarına gidebileceğini belirtti.

Ekonomist Selçuk Geçer, ABD ve İran arasındaki gerilimin küresel piyasalarda belirsizlik ve karmaşıklık yarattığını belirtti. ABD'nin müdahalesi sonrası Rusya'nın da İran'a müdahale ettiğine dikkat çeken Geçer, bu durumun tırmanması halinde küresel piyasalarda felaket senaryolarının gündeme gelebileceğini ifade etti.

Yatırımcılar, altın ve dolar fiyatlarının yükseliş trendinde devam ettiği bir dönemde gelecek senaryolarını değerlendirmeye çalışıyor. Ekonomist Selçuk Geçer, altın fiyatlarının yaz mevsimine doğru yeniden yükselişe geçebileceği öngörüsünde bulunarak yatırımcıların piyasayı yakından takip etmeleri gerektiğini altını çizdi.

Sonuç olarak, Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi ve ekonomik görünümünü pozitife çevirmesi, ülke ekonomisinin geleceği hakkında umut verici bir adım olarak değerlendirilirken, küresel piyasalardaki belirsizliklerin dikkatle takip edilmesi gerektiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sözleşmenizde bu madde varsa dikkat!
Elinde Türk lirası olanlar dikkat: Piyasa kahini Selçuk Geçer dolar için rekor seviyeyi açıkladı!
Altında yeni gelişme: Kuyumculardan önümüzdeki 4 ay için zarara uğrayabilirsiniz uyarısı!
Dolarda beklenmeyen gelişme: Doları olanın yüreğine inecek!
Türk tekstil devi konkordato ilan etti!