Fitch Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü

Fitch, Türkiye için gelişme beklentisinde aşağı yönlü revizyona gitti. Kredi derecelendirme kuruluşu, son raporda gelişme beklentisini yüzde 2,5’e çekti.

Derecelendirme kuruluşu Fitch, mart ayı küresel ekonomik görünüm raporunda Türkiye için gelişme beklentisinde aşağı yönlü revizyona gitti. Bir önceki raporda yüzde 2,9 gelişme öngören kredi derecelendirme kuruluşu, son raporda Türkiye için gelişme beklentisini yüzde 2,5’e çekti.

Raporda, Türkiye ekonomisinin 2024’te yüzde 3 büyümesinin beklendiği açıklandı. Fitch daha ilkin Türkiye’nin 2024’te yüzde 2,9 gelişme kaydedeceğini öngörmüştü. Şubat ayında yaşanmış olan zelzele felaketinin Türkiye’nin kısa vadeli ekonomik koşullarında etkili olmasının olası olduğuna işaret edilen raporda, tekrardan yapılanma programlarıyla beraber üçüncü çeyrekte büyümenin hızlanmasının öngörüldüğü ifade edildi.

KÜRESEL BÜYÜME TAHMİNİ ARTTI

Küresel ekonomiye ilişkin 2023 gelişme tahminini yüzde 1,4’ten yüzde 2’ye çıkaran kredi derecelendirme kuruluşu, küresel gelişme tahminini 2024 için ise yüzde 2,7’den yüzde 2,4’e düşürdü. Raporda, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana Fitch’in ilk kez küresel gelişme tahminini yükselttiğine dikkat çekilerek söz mevzusu yükselişin Çin’in kovid-19 kısıtlamaları sonrası tekrardan açılması, Avrupa naturel gaz krizinin rahatlaması ve ABD’de tüketici talebindeki dayanıklılığı yansıttığı belirtildi

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Yıllık enflasyon yüzde 124,35
92 Yıllık Şirket İflas Bayrağını Kaldırdı!
New York Borsası yükselişle kapanarak günü tamamladı
Emeklilerin Temmuz Zamı Beklentisi Karanlıklaşıyor: Eksik Zam Uyarısı Geldi!