Fitch'in notunu beklerken S&P Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü. Standard and Poor's, TCMB'nin uyguladığı para politikasının yetersiz kalabileceğini belirtti. S&P daha sonra 4 Kasım...


Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife düşürdü. Standard and Poor's, TCMB'nin uyguladığı para politikasının yetersiz kalabileceğini belirtti. S&P daha sonra 4 Kasım 2016 tarihinde not görünümünü negatiften durağana çevirmişti. Bugün açıkladığı raporla Türkiye'nin kredi görünümünü tekrar negatife çevirerek 20 Temmuz 2016'daki seviyesine çekti.

Kredi derecelendirme şirketi Standard & Poors (S&P), Türkiye’nin kredi notu görünümünü “durağan''dan “negatif''e düşürdü; “yatırım yapılamaz'' düzeyde olan “BB'' notunu değiştirmedi.

S&P’den yapılan açıklamada, Merkez Bankası’nın uyguladığı para politikasının “yetersiz kalabileceği'' uyarısı yapıldı.

S&P ayrıca Türkiye GSYİH’sinde 2016 yılı içerisinde yaklaşık yüzde 2 oranında büyüme öngörürken 2017 için ise bu oranı yüzde 2.4’e yükseltti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından S&P 20 Temmuz tarihinde Türkiye’nin kredi notunu BB+’dan BB’ye düşürmüş görünümü de negatif olarak belirlemişti.

S&P daha sonra 4 Kasım 2016 tarihinde not görünümünü negatiften durağana çevirmişti. S&P bugün açıkladığı sürpriz raporla Türkiye’nin kredi görünümünü tekrar negatife çevirerek 20 Temmuz 2016’daki seviyesine çekti.

Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı Sözcü'ye yaptığı açıklamada S&P’nin kararına ilişkin ''Türkiye zaten S&P nazarındaki notu ile yatırım yapılabilir değildi. Görünümü 15 Temmuz seviyesine çekti. Dolar/TL’de bundan etkilenmedi'' dedi.

Saat 19:15 itibariyle dolar/TL 3.8613/3.8642 TL seviyesinden işlem görerek karar öncesi olan yatay seyrini sürdürüyor.

Gözler gece ilerleyen saatlerde açıklanması beklenen Fitch kredi notu kararında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Zam oranı belirlendi! Emekli maaşı için iki olası senaryo bulunuyor
Temmuz ayında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Altın borcu olanlar için korkutucu bir uyarı geldi! ABD'li dev banka tahminlerini paylaştı
Enflasyonun İkinci Dalgası: Piyasaları Nasıl Etkileyecek?
5 Mayıs 2024 Gram Altın ve Çeyrek Altın Fiyatları