Fitch'ten Türk Bankalarına Güçlü Destek: Notlar Artıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Akbank, QNB Finansbank, Denizbank, Türkiye Garanti Bankası, Vakıfbank ve Yapı Kredi'nin çeşitlendirilmiş ödeme hakları (DPR) programlarının notlarını yükseltti.

Fitch Ratings, Türk bankalarının çeşitlendirilmiş ödeme hakları (DPR) programlarına ilişkin önemli bir güncelleme yaptı. Yapılan açıklamaya göre, Akbank tarafından kurulan ARTS Ltd'nin kredi notu 'BBB-'den 'BBB'ye yükseltildi ve görünüm "durağan" olarak belirlendi.

DİĞER BANKALARIN NOT ARTIŞLARI

QNB Finansbank’a bağlı Bosphorus Financial Services Limited’in notu, 'BB+' seviyesinden 'BBB-' seviyesine yükseltildi ve görünüm "durağan" olarak teyit edildi. Ayrıca Denizbank tarafından oluşturulan DFS Funding Corp.'un notu, 'BB'den 'BB+'ya çıkarıldı, yine görünüm "durağan" olarak belirlendi.

Türkiye Garanti Bankası tarafından kurulan Garanti Çeşitlendirilmiş Ödeme Hakları Finansman Şirketi (Garanti DPR) notu 'BB+'dan 'BBB-'ye yükseltilirken, Vakıfbank’ın VB DPR Finans Şirketi (VB DPR) notu da aynı şekilde 'BB+'dan 'BBB-'ye yükseltildi. Yapı Kredi'nin oluşturduğu Yapı Kredi Çeşitlendirilmiş Ödeme Hakları Finansman Şirketi Ltd (Yapı Kredi DPR) de 'BB+'dan 'BBB-'ye çıkarıldı.

Fitch Ratings, Ziraat Bankası tarafından kurulan Ziraat DPR Finance Company’nin (Ziraat DPR) kredi notunu ise 'BBB-' olarak teyit etti ve görünümünü "durağan" olarak açıkladı.

PİYASA YANSIMALARI

Bu kredi notu yükselişleri, ilgili bankaların mali durumlarının güçlendiğini ve uluslararası finansal piyasalarda daha iyi bir konum elde ettiklerini gösteriyor. Türkiye'nin bankacılık sektöründeki bu olumlu gelişmeler, yatırımcıların güvenini artırarak bankaların fonlama maliyetlerini düşürebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.