Fitch'ten Türkiye'ye tam not: Hangi belediyelerin kredi notu yükseldi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin 8 büyükşehir belediyesi ile Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notlarını yükseltti. Fitch'in kararı, yerel yönetimlere ve ekonomik yapıya duyulan güvenin arttığını gösteriyor.

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’ye dair önemli bir karar aldı. Fitch, Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve 8 büyükşehir belediyesinin uzun vadeli kredi notlarını "B+"dan "BB-"ye yükseltti. Bu karar, Türkiye’nin yerel yönetimleri ve ekonomik yapılarına olan güvenin artması olarak değerlendirildi.

BÜYÜKŞEHİRLERİN KREDİ NOTLARI YÜKSELDİ

Fitch Ratings’in yaptığı açıklamada, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla büyükşehir belediyelerinin uzun vadeli yabancı ve yerel para cinsinden tahvil temerrüt notlarının (IDR) "B+"dan "BB-"ye çıkarıldığı duyuruldu. Kredi notlarının görünümü ise "durağan" olarak belirlendi.

İSTANBUL’UN TEMİNATSIZ NOTU DA YÜKSELTİLDİ

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kıdemli teminatsız notunun da "B+"dan "BB-"ye yükseltildiği belirtildi. Bu adım, İstanbul’un finansal kapasitesine olan güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

TÜRKİYE VARLIK FONU'NA GÜVEN ARTIYOR

Fitch’in dikkat çeken bir diğer kararı ise Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile ilgili oldu. TVF’nin uzun vadeli yabancı ve yerel para birimi tahvil ihraççı temerrüt notları (IDR) da "B+"dan "BB-"ye yükseltildi. TVF’nin kredi notu görünümü de "durağan" olarak belirlenirken, bu durum Fon’un uluslararası alanda artan güvenilirliğini gösteriyor.

Fitch’in bu not artırımları, Türkiye’nin yerel yönetimlerinin ve Varlık Fonu’nun finansal sağlamlığını ve sürdürülebilirliğini desteklediği, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan güveninin artmakta olduğuna işaret ediyor.

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.