FKF'den 29 Ekim için Taksim'e cumhuriyet çağrısı

Fikir Kulüpleri Federasyonu 29 Ekim'de Taksim'de olacağını duyurdu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' nda Taksim'de olacağını duyurulan FKF açıklamasında başkanlık adı altında cumhuriyeti tasfiye etmek isteyen hükümet karşısında...

Fikir Kulüpleri Federasyonu 29 Ekim'de Taksim'de olacağını duyurdu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' nda Taksim'de olacağını duyurulan FKF açıklamasında başkanlık adı altında cumhuriyeti tasfiye etmek isteyen hükümet karşısında her zaman gençliği bulacaktır vurgusu yapıldı.

FKF'nin açıklaması şu şekilde; 

Yeni Bir Cumhuriyet İçin 29 Ekim'de Taksim'e!

Cumhuriyet, 93 yıl önce ilan edildiğinde ülkemizin ilerici ve emekçi halk kesimlerinin umudu, yıkılan saltanatın ve halk düşmanlarının yenilgisiydi. Cumhuriyet, ülkemizde tebaadan yurttaşlığa, gericilikten aydınlanmaya, emperyalist kuşatmadan bağımsızlığa geçmekti. Cumhuriyet bu topraklarda kadınların özgürlüğü, mollaların sonu demekti.

Cumhuriyet’in ilanı bu ülkede eşit, laik ve özgürce yaşamın kurulabilmesinin tek yolu ve teminatıydı. Cumhuriyet, bugün de halkın umudu, Saray'larında rahat yaşam sürenlerin, yeni bir saltanat rejimi kurmak isteyenlerin korkusudur.

Cumhuriyet’i tasfiye etmek, başkanlık adı altında padişahlığını ilan etmek isteyenler, 93 yıldır olduğu gibi bugün de karşılarında gençliği bulacaktır. Gençlik, laikliğin ve Cumhuriyet’in sahibi ve bekçisidir.

Bir kez daha gençlik, 29 Ekim'de Cumhuriyet’e sahip çıkmak için, özgürlüğü ve laikliği bu topraklarda tekrar var etmek için bir adım öne çıkıyor. Saray’larında saltanat sevdası sürenlere, tarikatlara, cemaatlere, kendi çıkarları için memleketi karanlığa hapsetmek isteyenlere karşı Cumhuriyet’i savunan herkesi 29 Ekim’de Taksim’e çağırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!
Borsa, Altın ve Dolar 23 Yıl Sonra Bir İlk Yaşayabilir: Alarm Zilleri Çalıyor!
Ukrayna'dan yola çıktı Türkiye'ye gelecek: İliklerimize kadar donacağız!
Öğrencilerden sonra emeklilere de sunuldu! Bundan böyle onlar da indirimli alabilecek!