FKÖ’den ABD’ye: Kabul edilemez!

Trump Yönetimi’nin, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Washington Temsilciliğinin faaliyet iznini yenilememe kararına FKÖ’den sert tepki geldi. Kararı "kabul edilemez" olarak niteleyen Filistin Başmüzakerecisi Saeb Erekat,...

Trump Yönetimi’nin, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Washington Temsilciliğinin faaliyet iznini yenilememe kararına FKÖ’den sert tepki geldi. Kararı "kabul edilemez" olarak niteleyen Filistin Başmüzakerecisi Saeb Erekat, böyle bir adım atılması durumunda Trump Yönetimi ile tüm iletişim kanallarının kesileceği uyarısını yaptıklarını açıkladı.

Saed Erekat, Trump Yönetimi’nin Washington temsilciliğinin izninin yenilenmeme kararının ABD Dışişleri Bakanlığı’nca FKÖ’ye bildirildiğini açıklarken FKÖ’nün de ABD hükümetine bir mektup göndererek bu yöndeki bir kararın uygulanması durumunda Trump Yönetimi ile tüm “iletişim kanallarının kesileceği'' uyarısını yaptığını söyledi.

NETANYAHU HÜKÜMETİNE İŞARET ETTİ
Trump Yönetimi’nin karanını “talihsiz ve kabul edilemez'' olarak niteleyen Erekat, bu kararın İsrail’in uyguladığı baskının sonucu olduğunu savundu. Erekat  “Bu, bizler nihai anlaşmaya varmaya çalışırken Netanyahu hükümetinin (ABD) yönetime yaptığı baskı'' dedi ve böyle bir adımın “barış sürecinin tümüne zarar vereceğini'' vurguladı.

El Cezire İngilizce, Erekat’ın tepkisini aktardığı haberinde “Erekat’a göre, (ABD) Dışişleri Bakanlığı’nın atttığı adım, Filistinlilerin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne katılma ve yerleşimler dahil, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği bazı savaş suçlarının soruşturulması için dosyalar sunma kararlarına bir yanıtı''dedi.




Tele1 TV, Türkiye'nin içine itilmek istendiği karanlıkta, halka sadece gerçekleri söylemek için yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor. Bu ekranın arkasında sermaye grupları yok, sadece direngen bir halk var...

Değerli okurlar, siz de izleyici sponsoru olmak için detaylı bilgilere aşağıdaki Tele1 logosuna tıklayarak ulaşabilirsiniz:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı