Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Kovid-19 tablosunu açıkladı. Kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca, ''Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var'' dedi. Hürriyet geçtiğimiz günlerde "Hastanede koronavirüs tedavisi şartları değişti" başlıklı bir özel haber yayımlamıştı. Hürriyet'te yayımlanan bu haber "Hastaneye yatma oranları %32'ye düşmesi, şarta uymayan insanlar hastaneye giremediği için olabilir mi?" sorusunu akıllara getirdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'nin son 24 saatteki koronavirüs verilerini paylaştı.
Koca paylaşımına ''Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var. Fakat sürecin en önemli göstergelerinden biri olan AĞIR HASTA SAYISINDA ARTIŞ devam ediyor. Son 3 gün içinde en yüksek sayıda hasta görülen ilk 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa.'' dedi.
Sağlık Bakanı Koca'nın ''Son 3 gündür HASTANEYE YATIŞLARDA %32 AZALMA var.'' açıklaması akıllara 9 Ağustos'ta Meltem Özgenç'in imzasıyla Hürriyet'te yayımlanan haberi akıllara getirdi.
Özgenç yaptığı haberde, ''Evde takip ve yatan hasta algoritmasını değiştiren Bakanlık, bir kişinin hastanede yatabilmesi için solunum sıkıntısı, nefes darlığı, oral alımda ve beslenmede zorluk olması şartı getirdi" ifadelerini kullandı. Hürriyet'te yayımlanan bu haber "Hastaneye yatma oranları %32'ye düşmesi, şarta uymayan insanlar hastaneye giremediği için olabilir mi?" sorusunu akıllara getirdi.
HÜRRİYET'İN YAYIMLADIĞI HABER
Meltem Özgenç/ Hürriyet- Sağlık Bakanlığı, son dönemde tartışma yaratan koronavirüslü hastanın evde takibi konusuna açıklık getirdi.
HASTANEDE YATMANIN ARTIK ŞARTI VAR
Sağlık Bakanlığı, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas-eklem ağrıları, karın ağrısı veya ishal, koku veya tat alma bozukluğu olan kişilerin bundan böyle bakımlarının evde yapılacağını, bu belirtilere, solunum sıkıntısı, nefes darlığı, oral alımda ve beslenmede zorluk eklenmesi durumunda kişinin hastaneye yatışının yapılabileceğini ve takibinin orada devam edeceğini açıkladı. Evde takibi yapılacak kişiler hafif-orta pnömonili (zatürree) olarak tanımlanırken, hastaneye yatan kişiler ağır pnömonili olarak tanımlandı. Bakanlık daha önce orta pnömonisi olanların da hastanede tedavisini istiyordu.