Florida'da Milton kasırgası, Tropicana Field Stadyumu'nun çatısını uçurdu

Florida'nın Siesta Key bölgesine 3. kategoriyle vuran Milton Kasırgası, 2.6 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı. Kasırga, karaya vurduktan sonra şiddetini azaltarak 1. kategoriye düştü. Tampa Bay Rays'in stadyumu Tropicana Field da fırtınadan zarar gördü.

MİLTON KASIRGASI, FLORİDA'NIN SİESTA KEY BÖLGESİNİ VURDU

Florida'nın Siesta Key bölgesine 3. kategoriyle karaya vuran Milton Kasırgası, yaklaşık 2.6 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı. Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın günlerdir Florida'yı etkisi altına alması beklenen bir tehdidi olduğunu açıkladı.

Açıklamaya göre, Milton Kasırgası, karaya vurduktan birkaç saat sonra şiddetini azaltarak 1. kategoriye düştü. Tampa ve St. Petersburg sakinlerine, "son derece tehlikeli kasırga kuvvetindeki rüzgarların" bölgeye yayılması nedeniyle acilen güvenli yerlere geçmeleri tavsiye edildi.

TROPİCANA FİELD'A ZARAR VERDİ

Kasırga, çarşamba gecesi Florida'yı vurduğunda, binlerce ilk müdahale görevlisinin kamp yaptığı Tropicana Field'ın çatısını da uçurdu. Stadyumun içinden çekilen sosyal medya görüntüleri, fırtınanın üçüncü kalenin sığınağında önemli bir delik açtığını ve çatı malzemelerinin sahanın çeşitli alanlarını kapladığını gösterdi.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), Meksika Körfezi'nden güçlenerek Florida'ya yaklaşan Milton Kasırgası'nın son 100 yılın "en güçlü" kasırgalarından biri olabileceği uyarısında bulunmuştu. Kasırgaya hazırlıklar hakkında bilgi veren ABD Başkanı Joe Biden, "Milton, yüzyılın kasırgası gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Milton Kasırgası, kısa bir süre önce Florida'yı etkileyen ve 227 kişinin ölümüne neden olan Helene Kasırgası'nın ardından geldi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.