Formula 1 heyecanı Bahreyn'de başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 2024 sezonu, Bahreyn Grand Prix'siyle başlayacak ve heyecan dolu mücadelelerin startı verilecek. Büyük Britanyalı Lewis Hamilton'un son sezonunu Mercedes takımıyla geçireceği bu yarış, pistteki rekabeti artırması beklenen bir başlangıç olacak.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2024 sezonu, Bahreyn Grand Prix'siyle başlayacak. Uluslararası Bahreyn Pisti'nde gerçekleşecek olan sezonun açılış yarışının sıralama turları, 1 Mart Cuma günü TSİ 19.00'da başlayacak.

Yarış, 2 Mart Cumartesi günü TSİ 18.00'de gerçekleştirilecek ve toplamda 57 tur sürecek. Bahreyn'deki pist, 5,4 kilometrelik bir uzunluğa sahip ve heyecan dolu mücadelelere ev sahipliği yapacak.

Formula 1'de Mercedes takımıyla son sezonunu geçirecek olan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, Bahreyn Grand Prix'sini 5 kez kazanarak etabın en başarılı pilotu unvanını elinde bulunduruyor. Hamilton, 2014, 2015, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında Bahreyn'de zaferle ayrıldı.

Son üç senenin şampiyonu olan Hollandalı pilot Max Verstappen, geçtiğimiz yıl Bahreyn'de takımı Red Bull Racing'e 10 yıl aradan sonra bir galibiyet yaşattı. Verstappen, Bahreyn'deki etabı kazanarak sezona güçlü bir başlangıç yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Beşiktaş yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu'na hakemler konusunda çağrıda bulundu
Aziz Yıldırım, Manisa’da bir düğüne katıldı!
Bayer Leverkusen Bundesliga'da Namağlup Şampiyon Oldu: Tarihi Bir Başarı!
Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Öncesi Teknik Direktörlerin Rekabeti