Formula 1'de son turda şampiyon olan Verstappen, o anları anlattı: Bacağına kramp girmiş

Formula 1’de 2021 sezonunun şampiyonu son yarışta Max Verstappen oldu. Hollandalı son turda kazandığı şampiyonluğun perde arkasını anlattı

Heyecan verici yarışın ardından konuşan dünya şampiyonu, “Bütün gün inişli çıkışlıydı. Tabii ki bu sabah, işin ucunda şampiyonluk olduğunu bildiğim için araca binerken gergindim. Sonra yarış sırasında da mücadeleyi kaybediyormuş gibi göründüğüm için duygusal gelgitler yaşadım.”

“Her zaman son tura kadar zorlayacağımı söyledim, bunu kolaymış gibi göstermeyeceğim, onlara kolay görünmemesini sağlayacağım dedim ve yarışın sonunda önüme çıkan şeye inanmaya devam ettim.”

“Tabii ki bunun olmasını asla beklemiyorsunuz lakin o güvenlik aracı, tek turluk bir yarış ve daha taze lastiklere sahip olmam benim için bir şanstı.”

“Ancak komik olan şey, son turda çok yakınken bacağıma büyük bir kramp girdi. Tüm tur boyunca bacağımda kramp vardı ve zaten harekete geçtiğim tüm düzlükte, 2. ve 3. virajlarda dişimi sıkıyordum ve ‘devam et, devam et’ diyordum çünkü gerçekten acı vericiydi.”

“Hamleyi yaptım ve sonra bacağımda bu kramp varken Lewis ile savaşmak için iki uzun düzlük daha vardı. Gerçekten eğlenceli değildi.”

“Her şey sakinleşmeye başlayınca 9. virajdan sonra çok mutluydum. Bu sayede 12. virajda ayağımı biraz daha erken çekebildim çünkü kramp dayanılmazdı. Ancak tüm bunlar tüm yarışın duygusuna katkıda bulundu.” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
EuroLeague'den Fenerbahçe Beko'ya ve Monaco'ya ceza yağdı
Beşiktaş, 179 milyon euro değerinde muhteşem bir yıldız transferi yapıyor!
Beşiktaş'tan bomba transfer: 37 milyon euroluk süper yıldız için hazırlıklar başladı!