Formula 1’den Türkiye’ye iyi haber

FIA, İstanbul Park Pisti'ne üç yıllık Grade 1 lisansı verdi. İstanbul Park pist yönetimi, 2021 takvimine girmek için görüşmelerine devam ediyor.

 

  motorsport'tan Kemal Şengül'ün haberine göre; 2021 Formula 1 takviminde toplam 23 yarış yer alacak ve bu 23 yarıştan 22'si açıklanırken, son yer için birden fazla pist çekişiyor. Portimao, İstanbul ve Imola, yarış için çekişen pistlerin başında geliyorlar. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında FIA'nın İstanbul Park pistine Grade 1 lisansını 3 yıllığına verdiğini doğrulamıştı.

Formula 1 CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Chase Carey'i hafta sonu İstanbul'da ağırladıklarını hatırlatan Ak, "Türkiye ve İstanbul'da Formula 1 yarışlarına gösterilen ilgi karşısında şaşkınlık içindeydi." "Sadece bir yıl değil, yıllarca sürecek bir yarışın takvime dahil edilmesi için görüşmelerimiz sürüyor. FIA'dan aldığımız üç yıllık lisans zaten pistimizin her gelişmeye her an hazır olduğunun da kanıtı." şeklinde konuşmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

MotoGP Jerez'de Bagnaia'nın Zaferi: Marquez Podyuma Geri Döndü!
Göztepe Efsanesi Yeniden Süper Lig'de! 2 Yıllık Hasret Bitti!
Fiorentina, Galatasaray'ın Yıldızı Kaan Ayhan İçin Hamle Yapıyor!
Fenerbahçe'de İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Ligde Devam Edemeyecek!
Galatasaray Kadın Futbol Takımı Liderliğini Pekiştirdi: Son Haftaya Zirvede Girdi