Temel davranışlar, evcil kediler dahil, tüm kedilerde aynıdır: avlanma, çiftleşme ve bölge belirleme. Bunların da birçok alt davranışları var ve bu davranışlar büyük kedilerin yaşadıkları coğrafya ve iklime göre tamamen değişebiliyor.
Bengal kaplanları, eğer yakınlarında bir su kaynağı varsa her gün yüzüyorlar. Suyu seviyorlar ve iyi yüzücüler. Açık alanlardan hoşlanmıyorlar. Yine her gün idrar püskürterek ya da ağaçlarda tırnaklarını bileyerek ve bunu yaparken de koku salgılayarak bölge belirliyorlar.
Dünyanın en masum canlılarından biri olan dağ gorili, ürkütücü cüssesine rağmen ürkütülmediği sürece hiçbir canlıya saldırmaz, zarar vermez. İnsanlar ise dağ gorilini öldürüp elinden kül tablası yapıyor ve bu kül tablasını satın alan insanlar var dünyada.
Bir çita karnını doyurmak amacıyla orta boy bir antilobu tek başına devirip yiyebilir.
Zürafaların boynuzları deri ile kaplı. Erkeklerin boynuzları dişilerden büyük oluyor. Boynuzlarını, kendilerini korumak için kullanıyorlar.
Grizzly ayısı, vahşi doğadaki en güçlü ve en büyük yırtıcılardan biri olmasına rağmen daha çok bitki ve böceklerle beslenir. Ürkütüldüğünde çok tehlikeli olabilir
Doğduğu an 120 kg olan Afrika fili yetişkinlikte ise 6 ton ağırlığa ulaşan karadaki en büyük hayvandır. Kendinden çok büyük bir ağacı rahatlıkla devirebilir veya bir otomobili üstüne basarak ezebilir.
Yedi büyük kedi türünden en küçüğü pumadır.
Ormanlar kralı olmanın ayrıcalığından değil elbette ama Afrika aslanlarının soyu, kaplan, leopar ve çitaya oranla daha güvende. Bunun nedeni ise; hala kaçak