Fillerin insanlar gibi duyguları var. Filler, diğer fillerin öldüğü yerleri tekrar tekrar ziyaret eder, kemiklerine dokunup hala oradalarsa dişlerini koklarlar. Bir cesetten alınmış fil dişlerini toplayıp tekrar aynı cesede getirdikleri bilinmektedir.
Önceleri hayvan türlerinin yok olmasının birinci sebebi denetimsiz avlanmalarıydı. Ben avcılığın her türüne karşıyım sadece bilgi olarak söylüyorum. Bugün ise birinci sebep insanların büyük bir hızla çoğalıyor olması.
Siyah leopar aslında tamamen siyah değildir. Beneklerinin rengi koyu olduğu için görünmez. Güçlü gün ışığında bu benekler fark edilebilir.
Vervet maymunlarının kendi aralarında hırıltı şeklinde çıkardıkları sesler aracılığıyla bir dil oluşturdukları ve her bir hırıltının bir ifade belirttiği saptanmıştır. Bu şekilde, yabancı bir maymunun alanlarına girdiğini ya da her şeyin yolunda olduğunu veyahut da toplu yapılacak bir hareketi ifade edebiliyorlar.
Avcılık ve iklim değişikliği nedeni ile kar leoparlarının yaşamları maalesef tehlikede.
İklim değişikliğinden en çok etkilenen hayvanlardan biri de puma.Yaşam alanları hızla daralıyor.
Su aygırlarının yaşam alanları en az bir buçuk metre derinlikte suyun olduğu yerler. Geçici olarak çamur alanda da bir süre yaşamlarını sürdürebiliyorlar. Su etrafında, bir ila iki kilometre, alçak otluk arazilerde yaşamayı tercih ediyorlar.
Amur kaplanı, diğer adı ile Sibirya kaplanı, dünyadaki en büyükkedi olarak kabul edilir, maalesef bugün vahşi doğada sayıları 500'denaz.
Kutup ayısı dişisi 450, erkeği 600 kilodur. Dişi kutup ayısı hamile kaldığında bunu hisseder, bir kar mağarası yapar kendine, içine girer, iki ay hiçbir şey yemez ve 80 kiloya düşer. Doğurduğu yavru sadece 500 gramdır, yani fare kadardır. İki ay içinde tüyleri çıkar, gözleri açılır. Dişi kutup ayısı o kar mağarasında yavrusuna dünyadaki yağ oranı en yüksek sütü verir. O sütü emen yavru, dışarı çıktığında annesinin sırtına binip kuzeye doğru giderken eksi elli derecedeki kar fırtınasına dayanabilir.
https://www.instagram.com/suhaderbent/