Fotoğraflarınızda Yapay Zekâ İzleri: Google'dan Yenilik!

Google Fotoğraflar, Zoom Enhance, Magic Eraser ve Magic Editor gibi güçlü yapay zekâ araçlarıyla yapılan düzenlemeleri belirgin hale getirmek için “Google YZ ile düzenlendi” notu ekleyecek. Bu yeni özellik, fotoğrafların meta verilerinde yer alarak içerik doğrulama sürecini de destekleyecek.

Google Fotoğraflar, kullanıcıların fotoğraflarını geliştirmelerine yardımcı olacak yapay zekâ destekli yeni düzenleme araçlarını tanıttı. Zoom Enhance, Magic Eraser ve Magic Editor gibi güçlü düzenleme özellikleri ile kullanıcı deneyimini zenginleştiren Google, bu araçların sorumlu bir şekilde kullanımını teşvik etmek amacıyla bazı yenilikler getirdi.

FOTOĞRAFLARA YENİ ETİKETLER EKLENİYOR

Kullanıcıların fotoğraflarında yapay zekâ ile yapılan değişikliklerin daha belirgin hale gelmesi için Google, düzenlenen fotoğraflara "Google YZ ile düzenlendi" notunu ekleyeceğini duyurdu. Bu bilgi, fotoğrafın meta verilerine eklenerek, dosya adı, yedekleme durumu ve kamera bilgileri gibi detaylar arasında daha görünür bir şekilde yer alacak. Bu sayede, bir fotoğrafın yapay zekâ araçları ile düzenlenip düzenlenmediği kolaylıkla anlaşılabilecek.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM ZORLAŞABİLİR

Ancak dikkat çeken bir nokta, bu etiketin fotoğrafın üzerinde doğrudan görünür bir işaret olarak yer almayacak olması. Bu durumda, fotoğraflar sosyal medyada veya mesajlaşma uygulamalarıyla paylaşıldığında, yapılan düzenlemelerin fark edilmesi zorlaşabilir.

İÇERİK DOĞRULAMA İÇİN YENİ BİR ADIM

Meta veriler üzerinden yapılan bu işaretleme, sosyal medya platformlarının ve arama motorlarının kendi içerik doğrulama etiketlerini uygulamalarını kolaylaştırabilir. Örneğin, Facebook, Instagram ve Google Arama, bu yöntemi sınırlı ölçekte zaten kullanıyor. Gelecek dönemde ise bu uygulamanın daha geniş kapsamda yaygınlaşması bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.