Francine Kasırgası Petrol Fiyatlarını Yükseltti: Brent ve WTI Fiyatları Güncel Durum

Brent petrolün varil fiyatı, Francine Kasırgası'nın etkisiyle uluslararası piyasalarda 71,96 dolardan işlem görüyor. Kasırga, petrol üretimini aksatarak fiyatlarda yükselmelere neden oldu.

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 71,96 dolardan işlem görüyor. Dün 72,51 dolara kadar yükselen ve günü 71,82 dolardan kapatan Brent petrolün varil fiyatı, günün erken saatlerinde kapanış fiyatına göre yüzde 0,2 oranında bir artış gösterdi. Aynı zamanda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı ise 68,53 dolardan işlem görmekte.

Petrol fiyatlarındaki bu artış, Francine Kasırgası'nın Meksika Körfezi'ndeki petrol üretim tesislerini olumsuz etkilemesinin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi'nin (NWS) raporuna göre, kasırga, kategori 2 seviyesinde etkili olup, Louisiana eyaletinin güney bölgelerinde saatte 160 kilometreye varan rüzgar hızları ile büyük hasara yol açtı. Bu durum, petrol üretiminde aksamalara ve dolayısıyla fiyatlarda yükselişe neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.