Frankfurt Havalimanı'nda bomba alarmı

Almanya'nın BILD gazetesinin aktardığına göre, Almanya'nın Frankfurt Hava Limanı'nda bir yolcu, havaalanı güvenliğinin kontrolleri sırasında güvenlik dedektörünün sinyal vermesi üzerine çantasıyla birlikte güvenliği aşarak...

Almanya'nın BILD gazetesinin aktardığına göre, Almanya'nın Frankfurt Hava Limanı'nda bir yolcu, havaalanı güvenliğinin kontrolleri sırasında güvenlik dedektörünün sinyal vermesi üzerine çantasıyla birlikte güvenliği aşarak ortadan kayboldu. Yolcunun güvenlik bariyerini kasıtlı olarak aşıp aşmadığının bilinmediği ifade edilirken, durumdan şüphelenen havaalanı polisi bunun üzerine havalimanının 1. Terminalini tahliye etti. Tahliye nedeniyle uçuş seferlerinin aksayacağı belirtiliyor.

Reuters'a konuşan Federal Polis sözcüsü, 'güvenlik bariyerini aşan yolcunun üzerinde herhangi yasaklı bir madde olup olmadığının bilinmediğini ve söz konusu kişinin gözaltında olmadığını' açıkladı. Reuters'a açıklamada bulunan başka bir Almanya Federal Polisi sözcüsü ise 'havaalanı kısmi olarak tahliye edildikten sonra şüpheli hiçbir şeyin bulunamadığını ve konuyla ilgili bir kişinin sorgulandığını' belirtti.

"Yolcular tekrar güvenlik kontrolünden geçirilecek"

Frankfurt Havalimanı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Frankfurt Havaalanında bugün bir yolcu güvenlik kontrolleri tamamlanmadan güvenlik alanına giriş yapmıştır. Bu sebeple, Almanya Federal Polisi, engelleyici bir önlem olarak havaalanının 1. terminalini tahliye etmiştir. Yolcular kalkıştan önce yeniden güvenlik kontrolünden geçirilecektir."

Almanya Federal Polisi: Herhangi bir bomba tehdidi yok

Almanya Federal Polisi de resmi Twitter hesabından bir açıklama yaparak, 'tahliyenin her ihtimale karşı gerçekleştirildiğini ve herhangi bir bomba tehdidi olmadığını' ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kanada'da Eğlence Parkında Arıza: 45 Kişi Yarım Saat Mahsur Kaldı
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Gizli Yüzünde Örnek Toplama Görevi Başladı
ABD'de Filistin'e Destek Gösterilerinde Polis Müdahalesi: Chicago'da 68 Gözaltı
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Savaşta Dijital Devrim: Victoria Shi Adlı Dijital Sözcü Tanıtıldı
Ukrayna: Zelenskiy'in Aranması, Putin'in İşgalindeki Çaresizliği Gösteriyor