Fransa, Ankara'daki büyükelçisini geri çekti

Fransa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron'u eleştirmesinin ardından Ankara'daki büyükelçisini istişareler için geri çağırdı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Elysee Sarayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransız mevkidaşı için kullandığı "Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Fransa, Türkiye'deki büyükelçisi Herve Magro'yu istişareler için geri çekti. 

Fransa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron için ifade ettiği sözlerin kabul edilemez olduğunu belirterek Ankara’daki Büyükelçisini “istişare için” geri çekti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Has Stadyumu’nda AKP Kayseri 7. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada "Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var." demişti.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu Macron denilen zatın İslam’la derdi nedir? Macron’un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir! Öncelikle bir akli noktadan kontrol.

İkide bir Erdoğan’la uğraşıyorsun. Ya Erdoğan’la uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten şurada bir yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz.

Yolunun pek uzak olduğunu zannetmiyorum. Fransa’ya bir şey kazandıramadı ki kendine bir şey kazandırsın."

MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önceki gün, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde öldürülen öğretmen Samuel Paty’nin cenaze töreninde özgürlükleri savunmaya devam edeceklerini ifade ederek, Hz. Muhammed’e ile ilgili karikatürlerden vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Macron’un bu açıklamalarından sonra Fransa’da, İslam Peygamberi Muhammed’in karikatürleri devlet binalarında yer buldu. Fransız Charlie Hebdo dergisi tarafından yayınlanan karikatürler, dün gece Montpellier ve Toulouse şehirlerinde devlet kurumlarına ait binalarda gösterildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı
"Lükse ve şatafata son vereceğiz"
Kolombiya, İsrail ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı aldı
Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız