Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Obama kampanyası

Fransa’da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ilginç bir kampanya başlatıldı. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın Fransa Cumhurbaşkanı Adayı olması için 1 milyon imza hedefiyle “Obama 17'' isimli bir kampanya yürütülüyor.ABD...

Fransa’da yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ilginç bir kampanya başlatıldı. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın Fransa Cumhurbaşkanı Adayı olması için 1 milyon imza hedefiyle “Obama 17'' isimli bir kampanya yürütülüyor.

ABD merkezi ABC televizyonunun haberine göre kampanyanın internet sitesindeki yazıda, "Fransa'nın kitleler halinde aşırı sağcı adaya oy vermeye hazırlandığı bir dönemde, bir yabancıyı cumhurbaşkanı seçerek biz bu gezegene demokrasi dersi verebiliriz" ifadelerine yer verildi.

Site, pankart ve dilekçeyi hazırlayan aktivist grubunun temsilcisi, Obama'nın başkanlık süresine 2 ay kala bu fikrin ortaya çıktığını belirterek, "Bunun mümkün olup olmadığını, Fransız olup olmadığını düşündük. Biz aslında bunu yapmak zorundayız, insanlara umut vermek zorundayız" dedi.

Fransa yasalarına göre Fransa Cumhurbaşkanlığı’na yalnızca Fransa vatandaşları başvurabiliyor. Barack Obama ise Fransa vatandaşı olmadığı için aday olamayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü