Fransa-Hollanda Maçında 1,8 Milyar Euro'luk Hayal Kırıklığı!

Maçın sonunda, gol sevinci yaşayamayan her iki takım da bulduklarıyla yetinerek kamp yerlerine döndü. Bu gece taraftarlarını mutlu edemeyen Fransa ve Hollanda, şimdi önlerindeki maçlara odaklanmak zorunda.

Avrupa ve Dünya Futbolunda Heyecanlı Maç: Fransa - Hollanda

Futbolun en büyük kapışmalarından birinde, sahada kozlarını paylaşan Fransa ve Hollanda takımları, ilk 15 dakikada heyecan dolu anlar yaşattı. Hollanda’dan Frimpong’un net gol pozisyonunu, Milan’ın ve Fransa milli takımının kalecisi Maignan, parmak ucundaki dokunuşla kornere çeldi. Mavililer’in kaptanı Griezmann ise üç net gol pozisyonunu değerlendiremeyince, Leipzig’in 44 bin kişilik Red Bull Arena Stadyumu’ndaki Fransız taraftarlar adeta bu kaçan gollere "Fransız" kaldı.

İlk yarının kalan 30 dakikasında ise dengeli bir oyun sergilenirken, devre sessiz sedasız sona erdi. Şampiyonanın D Grubu’nda 3’er puanlı iki takımın karşılaşmasının daha aksiyonlu geçmesi beklenirken, ilk 45 dakika eski Yeşilçam filmlerinin siyah-beyaz hatıralarını anımsatan bir sakinlikte kaldı.

Fransız mavilerin en önemli silahı, burnu kırık olduğu için yedek kulübesinde maça başladı. Maskesini takıp sahneye çıkması beklenen yıldız oyuncu, riske edilmedi ve oyuna dahil edilmedi.

İkinci Yarıda Stratejiler Değişiyor

Turuncu renkli Hollanda, Fransa gibi bu maçtan birer puanla ayrılmanın ve son hafta maçlarını kazanarak el ele üst tura çıkmanın hesaplarını yapıyordu. Fransa’nın teknik direktörü Didier Deschamps ve Hollanda’nın teknik patronu Ronald Koeman, ikinci yarıda galip gelmenin ince hesaplarını yaptı. Hollanda, ofansif bir oyun sergilemeye başlayınca, Fransa defans hattında daha dikkatli oynamak zorunda kaldı.

Avrupa Şampiyonası’nın 16. kez düzenlendiği bu turnuvada, üst tura çıkma mücadelesi veren iki eski şampiyon, maçın son bölümünde skordan memnun bir görüntü sergiledi. Griezmann’ın kaçırdığı net gol pozisyonları, Fransa adına büyük şanssızlık oldu. Atletico Madrid’in kaptanı, bu pozisyonları değerlendirseydi hat-trick yapması işten bile değildi.

70. Dakikada Dram ve Hayal Kırıklığı

70. dakikada Xavi Simons’un attığı güzel gol, ofsayt nedeniyle iptal edilince, Hollandalı taraftarlar büyük hayal kırıklığı yaşadı. Pozisyonun VAR tarafından incelenmesinin ardından gol iptal edildi ve Hollanda’nın laleleri bile bu kararla boyunlarını büktü.

Maçta takımı adına iyi işler yapan Rabiot’u unutmamak lazım. Maç sonunda, gol sevinci yaşayamayan her iki takım da, bulduklarıyla yetinerek kamp yerlerine döndü. Bu gece taraftarlarını mutlu edemeyen takımlar, önlerindeki maçlara odaklanmak zorunda kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.