Fransa, iki Husi dronunu hedef aldı ve imha etti

Fransız yetkililerin yazılı açıklamasına göre, FREMM tipi deniz fırkateynlerinin Yemen'den gelen dronların Kızıldeniz'in güneyinde ve Aden Körfezi'nde bir dizi saldırı düzenlediğini belirlendi. Açıklamada, 2 drona müdahale edilerek imha edildiği bildirildi

Fransız yetkililerin yazılı açıklamasına göre, FREMM tipi deniz fırkateynlerinin Yemen'den gelen dronların Kızıldeniz'in güneyinde ve Aden Körfezi'nde bir dizi saldırı düzenlediğini belirlendi. Açıklamada, 2 drona müdahale edilerek imha edildiği bildirildi. Ayrıca, bu eylemlerin Süveyş Kanalı'ndan Hürmüz Boğazı'na kadar deniz güvenliğine katkı sağladığı ve seyrüsefer özgürlüğünün korunmasına yardımcı olduğu vurgulandı.

KIZILDENİZ'DEKİ DURUM

31 Ekim 2023'te Yemen açıklarında, Husilerin Gazze'deki İsrail saldırılarına tepki olarak İsrailli şirketlere ait olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koyma ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenleme eylemleri başladı. ABD güçleri, bu süreçte Yemen'den atılan füzeleri ve kamikaze dronları birkaç kez etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Husi eylemlerinin ardından, birçok denizcilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini askıya alma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" isminde çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

31 Aralık 2023'te Kızıldeniz'de, İsrail ile ilişkilendirilen bir gemiyi ele geçirmeye çalışan Husilere ait üç sürat teknesi, ABD helikopterleri tarafından ateş altına alındı.

Husiler, 10 Ocak'ta Kızıldeniz'de, İsrail'e destek vermekle suçladıkları bir ABD gemisinin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya tarafından sunulan bir kararı kabul ederek, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırılarının derhal sonlandırılması çağrısında bulundu.

Süveyş Kanalı, Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rota olan ve küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin gerçekleştiği bir su yoludur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'