Fransa ile Ukrayna arasında 3 milyar euroluk güvenlik anlaşması yapıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Kiev'e askeri destek sağlama taahhüdünü içeren bir güvenlik anlaşması imzaladı. Bu yardımın değeri 3 milyar euro olarak belirlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Kiev'e askeri destek sağlama taahhüdünü içeren bir güvenlik anlaşması imzaladı, bu yardımın değeri 3 milyar euro olarak belirlendi.

 

Almanya ziyaretinin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Fransa'nın başkenti Paris'e geldi. Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Zelenskiy, Kiev'e 3 milyar euro değerinde askeri yardım sağlama taahhüdünü içeren yeni bir güvenlik anlaşması imzaladı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, anlaşmanın 10 yıl boyunca geçerli olacağı ve Fransa'nın kesin taahhütlerinin yanı sıra mali yükümlülükleri de içereceği ifade edildi. Açıklamada, topçu alanında işbirliğinin güçlendirileceği belirtilirken, detaylı bilgi verilmedi.

Bugün erken saatlerde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Berlin'de bir araya gelerek iki ülke arasında güvenlik işbirliği ve uzun vadeli desteği kapsayan 10 yıllık bir anlaşma imzaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı