Fransa istihbaratına çalışan 3 Suriyeli casus İstanbul'da yakalandı

MİT ve İstanbul Emniyeti, dış istihbarat servislerine casusluk yapmakla suçlanan 3 Suriyeliyi yakaladı. Ahmed Katie liderliğindeki grup, sahte bilgi ve belgelerle Türkiye'yi uluslararası alanda zor duruma düşürmeye çalışıyordu. Tutuklandılar.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı (İKK) ve İstanbul Bölge Başkanlığı'nın ortak çalışmaları sonucunda dış istihbarat servisleri adına casusluk faaliyeti yapan 3 Suriyeli sığınmacı yakalandı.

SURİYELİ GÖÇMENLERİN FRANSIZ İSTİHBARATINA CASUSLUK FAALİYETİ

MİT'in yürüttüğü istihbari çalışmalar neticesinde, Fransız İstihbarat Servisine 1 yıldır casusluk yaptığı deşifre edilen 3 Suriyeli şüpheli İstanbul'da tutuklandı.

AHMED KATİE'NİN FAALİYETLERİ VE TUTUKLANMASI

Fransa'ya iltica talep ederken casusluk teklifi alan ve Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar ve Türkiye'nin göç politikaları hakkında gerçek dışı bilgileri Fransız istihbarat servisine ileten Ahmed Katie, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonuyla yakalandı.

KARA PROPAGANDA VE YALAN HABERLER

Katie'nin yabancı medya aracılığıyla Türkiye'yi zor durumda bırakacak kara propaganda ve yalan haberler yaydığı, ayrıca sahte belgeler üreterek Türkiye'yi uluslararası düzeyde suçlayıcı bilgi ve belgeleri Fransız istihbaratına ilettiği belirlendi.

FRANSIZ İSTİHBARATININ YÖNLENDİRMESİ VE OPERASYON ÖNCESİ İKAZLAR

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından casusluk faaliyetlerine devam ederken iltica talebinin tehlikeye girdiği yönünde ikazlar alan Katie, MİT operasyonu öncesinde gözaltına alındı.

OPERASYON VE TUTUKLAMA

Fransız istihbaratının talimatıyla Fransa'ya iltica için hazırlanan Katie, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyonuyla Bursa'da gözaltına alındı ve ardından tutuklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Taşıyıcı annelik nedir? Yasal mıdır?
Antalya'da Köpek Kavgası Kanlı Bitti: Orhan S. Otomobilin Arkasına Bağlanıp Sürüklendi
Kahramanmaraş'ta Mobilya Fabrikasında Yıldırım Yangını: 30 Milyon Liralık Zarar!
Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada