Fransa, Rusya'yı propaganda faaliyetleriyle suçladı

Fransa, Batı Avrupa'da ve özellikle kendi ülkesinde Rus propaganda ağı olduğunu iddia ederek, Rusya'yı dezinformasyon faaliyetleriyle suçladı. Sonuçlara göre, VIGINUM, 3 aylık bir süre boyunca benzer özelliklere sahip 193 web sitesini inceledi.

Fransa Savunma ve Ulusal Güvenlik Genel Sekreterliği (SGDSN), Fransa'da yabancı müdahalelere karşı önlem almakla görevli olan VIGINUM adlı kurumun Ekim-Aralık 2023 döneminde gerçekleştirdiği bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

VIGINUM, 3 aylık bir süre boyunca benzer özelliklere sahip 193 web sitesini inceledi.

Yapılan araştırmalar, bu web sitelerinin "orijinal içerik üretmediklerini, aksine büyük ölçüde Rusya ya da Rus yanlısı kullanıcıların sosyal medya hesaplarından paylaşımlarını, Rus haber ajanslarının ve resmi kuruluşlarının yayınlarını paylaştıklarını" ortaya koydu.

Portalın temel amacının Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını destekleyen paylaşımlarda bulunarak Avrupa kamuoyunu etkilemek ve yaklaşan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi Fransa'da kutuplaştırıcı tartışmaları körüklemek olduğu iddia edildi.

''BU KONUDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ''

Moskova merkezli bu dezinformasyon ağının, Avrupa'daki Rusya'ya karşı mücadele eden Kiev yönetimine destek verme çabalarını zayıflatmayı hedeflediği öne sürüldü.

Portalın daha geniş bir kitleye ulaşmak için çeşitli taktikler kullandığı, bu taktikler arasında hedef kitleye uygun Rus yanlısı kaynakların seçilmesi, içeriklerin geniş kapsamlı ve otomatik olarak yayılması, arama motorlarında referansların optimize edilmesi gibi yöntemlerin bulunduğu belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dezinformasyonun ulusal güvenlik meselesi olduğunu vurgulayarak, bu konuda sessiz kalmayacaklarını ifade etmişti.

Fransa hükümeti, demokratik süreçlere müdahaleleri önlemek amacıyla VIGINUM'u 2021'de kurduğunu duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”