Fransa'da Erken Genel Seçim İlk Turu Pazar Günü Yapılacak

Fransa'da pazar günü erken genel seçimlerin ilk turu yapılacak. Münazarada aşırı sağcı lider Bardella, Başbakan Attal ile sert tartışmalara girdi. Anketler, Ulusal Birlik’in seçimde birinci parti olacağını ve Bardella’nın başbakan olabileceğini gösteriyor.

Fransa’da pazar günü yapılacak erken genel seçimin ilk turu öncesi siyasi liderler canlı yayında karşı karşıya geldi. Aşırı sağcı Ulusal Birlik’in lideri Jordan Bardella, Başbakan Gabriel Attal ile sert bir tartışmaya girerken, sol ittifakı temsilen Olivier Faure de yer aldı. Anketler Ulusal Birlik’in önde olduğunu ve Bardella’nın başbakanlık için güçlü bir aday olduğunu gösteriyor.

Fransa’da pazar günü, parlamentonun yenileneceği erken genel seçimin ilk turu yapılacak. Seçim öncesi siyasi parti ve ittifakların temsilcileri, canlı yayında karşı karşıya geldi.

Münazarada aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin lideri Jordan Bardella, Başbakan Gabriel Attal ve sol ittifakı temsilen Olivier Faure yer aldı. Canlı yayın sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi, Başbakan Attal özellikle Bardella’ya yönelik eleştirilerde bulundu.

Aşırı sağcı Ulusal Birlik partisinin eski lideri Marine Le Pen, Fransa Cumhurbaşkanı’nın başkomutan unvanının sadece sembolik olduğunu ve gerçek yetkinin başbakanda olduğunu öne sürmüştü. Bu söylem üzerinden Attal, Bardella’ya yüklendi ve Le Pen’in bu sözleriyle, Ulusal Birlik’in seçimi kazanması durumunda Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bir çatışma yaşanabileceği mesajını verdiğini belirtti.

Münazara sırasında Ukrayna Savaşı da önemli bir tartışma başlığı oldu. 

MACRON’UN SEÇİM KARARI

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcıların gerisinde kalınca parlamentoyu feshedip erken seçim kararı almıştı. Bu karar, büyük tepki topladı; zira anketler Ulusal Birlik’in seçimden birinci parti olarak çıkacağını gösteriyor. 

Anket sonuçlarına göre, Ulusal Birlik’in 28 yaşındaki lideri Jordan Bardella, yeni hükümetin başbakanı olabilir. Bardella, başbakanlık görevini ancak 577 sandalyeli Ulusal Meclis'te mutlak çoğunluğu elde etmesi halinde kabul edeceğini duyurdu. 

ANKET SONUÇLARI

Anketler, Ulusal Birlik’in seçimde birinci parti olacağını, sol partilerin ittifakı Yeni Halk Cephesi’nin ikinci, Macron’un ittifakının ise üçüncü sırada yer alacağını gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.