Fransa’da markette tekbir getiren kişiye 8 ay tecilli hapis cezası verildi

Fransa’nın Saint Etienne kentinde bir süper markette, yüksek sesle tekbir getiren Tunus kökenli bir kişiye ‘panik yaratmak’ suçundan 8 ay tecilli hapis cezası verildi.

Mahkeme, 52 yaşındaki Tunusluya 750 euro para cezası verirken iki yıl seçme ve seçilme hakkının elinden alınmasına da hükmetti. Yine aynı davadan yargılanan bu şahsın 38 yaşındaki arkadaşı ise beraat etti.

Güney Asya’dan gelen Tebliğ tarikatına bağlı kişilerin giydiği giysilerle süpermarkete gelen zanlının süpermarket içinde yüksek sesle tekbir getirip üç kez “Allahu Ekber” diye bağırmasının süpermarkette paniğe neden olduğu bildirildi. Mağazada kısa süreli panik yaşandıktan sonra müşterilerin tahliye edildiği ve mağazanın güvenlik personelinin tekbir getirenlerden davacı olduğu da bildirildi.

Tahliye sırasında panik yaşayan bir müşteri ise düşerek omzunu kırdı.

Tecilli hapis cezasına çaptırılan şahıs, mahkemedeki savunmasında, “Süper marketteki duam tamamen kalpten gelen duygusal bir tepkiydi. Kendimden geçmiştim, bu bir savaş çığlığı değil bir yakarıştı” dedi.

Mahkum olan kişi, Lyon kentinde, 2016 yılında bir kilisedeki cenaze töreninde tekbir getirmesi sonucu yine kısa süreli paniğe yol açıp, bu ibadet yerinin tahliye edilmesine neden olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Japonya ve Filipinler, Çin'in Artan Nüfuzuna Karşı İşbirliğini Güçlendiriyor
Bölgedeki İnsani Kriz Derinleşiyor: İsrail Saldırıları ve Yardım Engelleri Alarm Veriyor
Hope Hicks: Trump, Stormy Daniels İlişkisini İnkâr Etmemi İstedi
Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!