Fransa’da yeni hükümet kurulmuş oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2,5 aylık belirsizlik sürecinin ardından yeni hükümeti kurdu. Ulusal Meclis'in sıkıntılı bir durumda olduğu ve siyasi bölünmelerin derinleştiği bu dönemde, Macron'un atadığı başbakan, eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2,5 aylık belirsizlik sürecinin ardından yeni hükümeti kurdu. Ulusal Meclis'in sıkıntılı bir durumda olduğu ve siyasi bölünmelerin derinleştiği bu dönemde, Macron'un atadığı başbakan, eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier oldu. Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Barnier’in başkanlığındaki yeni hükümetin kurulduğu belirtildi. Kabinede 39 üye yer alırken, 33 yaşındaki Antoine Armand maliye bakanı olarak atanırken, Jean-Noel Barrot'un dışişleri bakanı olacağı kaydedildi. Ayrıca, Savunma Bakanı Sebastien Lecornu'nun görevine devam edeceği ifade edildi.

Macron'un Barnier'i atama kararı, Fransa'da 7 Temmuz'da yapılan ikinci tur seçimlerinin ardından gündeme geldi. Bu seçimde birinci gelen sol ittifakın adayı Lucie Castets, başbakan adayı olarak gösterilmişti. Ancak Macron, Castets'in Ulusal Meclis'te güven oyu almasının mümkün olmadığını belirterek, onun yerine Barnier'i atama kararı aldı. Barnier, başbakan olarak seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, her kesimden politikacıları kapsayan bir hükümet kurmaya açık olduğunu ifade etti. Ancak, Barnier’in bu atanması, ülkede bazı protestoların patlak vermesine neden oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.