Fransa’dan tatile geldi, Erdoğan’a hakaretten tutuklandı

Yaşadığı ülkede bu tür paylaşımların suç olmadığını savunan Erkan Y. ifadesinde alkol aldığında küfür eden birisi olduğunu söyleyerek 'Çok pişmanım' dedi.Marsilya’da oturan Türk işçisi Erkan Y., yaz tatilini geçirmek...

Yaşadığı ülkede bu tür paylaşımların suç olmadığını savunan Erkan Y. ifadesinde alkol aldığında küfür eden birisi olduğunu söyleyerek 'Çok pişmanım' dedi.

Marsilya’da oturan Türk işçisi Erkan Y., yaz tatilini geçirmek için geçen 2 Temmuz günü ailesiyle birlikte memleketi Edirne’nin Havsa İlçesi’ne geldi. Erkan Y.’nin 15 Temmuz gecesi yaşanan askeri darbe girişiminin ardından sosyal paylaşım sitesi üzerinden yazılar yazarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği tespit edildi.

Savcılık talimatıyla Havsa İlçesi’nde gözaltına alınan Erkan Y., ifadesinde Avrupa’da insan hakkı ve ifade özgürlüğü olduğunu savunarak, buna dayanarak rahat davrandığını söyledi. 

'BENİM YAŞADIĞIM ÜLKEDE BUNLAR SUÇ DEĞİL'

Alkol aldığında küfür eden birisi olduğunu ve darbe girişimi sırasında ölenleri gördükten sonra sinirlendiğini belirten Erkan Y. şunları söyledi:

"Ben Cumhurbaşkanına şahsi olarak hakarette bulunmadım. Ben içki içince küfür eden birisiyim. Bu paylaşımları da içki içtikten sonra yapmıştım. Fark etseydim, silerdim. Avrupa’da insan hakkı ve ifade özgürlüğü vardır. Ben de uzun süre Avrupa’da kaldığım için bu kadar rahat davranıyordum. Ben Türkiye Cumhuriyetini severim ve saygım da vardır. Ben kesinlikle Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmedim. Bundan sonra böyle bir şey paylaşmam, çok pişmanım. Benim yaşadığım ülkede bunlar suç değildir."

Edirne Adliyesi’ndeki savcılık sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Erkan Y., 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor