Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Sarkozy: 'Erken seçim kararı büyük bir risk' dedi!

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, açıklaması! Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un aşırı sağın Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki galibiyetinin peşinden parlamentoyu feshederek erken genel seçim kararı almasını eleştirerek bunun ülke için büyük bir risk olduğunu belirtti.

Fransa eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Le Journal de Dimanche'ye verdiği röportajda Macron'un erken seçim kararını değerlendirdi.

Sarkozy, 9 Haziran'da yapılan AP seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Miting'in (RN) ardından Macron'un parlamentoda görevden alınmasının "ülke ve cumhurbaşkanı için büyük bir risk" olduğunu açıklamıştı.

Macron'un parlamentoyu feshetme kararının, bu kararı geri almak yerine aşırı sağa oy veren seçmenlerin öfkesine yol açabileceğini kaydeden Sarkozy, aşırı sağın kazanma tehlikesinin bulunduğunu söyledi. yine sandık başında.

BİRLEŞTİRMEYİ BUL DOĞRU ÇOK YANLIŞ BULDUĞUNU SÖYLEDİ.

LR parti lideri Ciotti'nin AP seçimlerinden iki gün sonra RN ile ittifaka yeşil ışık yakması Cumhuriyetçi siyasetçileri şaşırttı ve birçok Cumhuriyetçi senatör ittifaka karşı olduklarını ifade eden ortak bir bildiri yayınladı.

Ciotti'nin kararı partide bölünmeye ve iç karışıklığa neden olsa da LR yönetimi, 12 Haziran'da yapılan olağanüstü toplantıyla liderlerini partiden ihraç etme kararı aldı.

AP seçimlerini Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) yüzde 31,37 ile büyük çoğunluk alırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rönesan partisi yüzde 14,60 ile tamamladı. AP seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Macron, parlamentoyu feshetmeye ve 30 Haziran-7 Temmuz tarihleri ​​arasında erken seçim yapılmasına karar verdiğini açıkladı..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.