Fransa'nın Pop İkonu Françoise Hardy Hayatını Kaybetti!

Fransa'nın dünya çapında tanınan pop ikonlarından bir tanesi olan Françoise Hardy, 80 yaşında yaşama veda etti! Ünlü şarkıcının ölümünü oğlu Instagram hesabından aktardı. Ünlü yıldız 80 yaşındaydı.. Hayatını kaybetti..

Hardy'nin ölümü müzisyen oğlu Thomas Dutronc tarafından duyuruldu.

Dutronc, Instagram'da annesiyle çekilmiş bir çocukluk fotoğrafını Fransızca "Annem gitti" ifadesini kullanarak paylaştı.

2004 yılında lenf bezi kanseri teşhisi konulan Hardy, yıllarca radyasyon tedavisi gördü ve çeşitli tedaviler gördü.

2015. 1998 yılında durumu giderek kötüleşince kısa süreliğine yapay komaya alındı. Uyandığında konuşma, yutkunma ve nefes almada zorluk çekiyordu.

Hardy, 2021'de Fransa'da ötenazi uygulamasını savundu ve ülkenin konuyla ilgili politikasını "insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

HARDY'NİN MÜZİKAL GEÇMİŞİ


Nazi işgali altındaki Paris'te doğan Hardy, müzik kariyerine 16 yaşında yetenekli bir gitarla başladı ve 1961'de Disques Vogue ile kayıt sözleşmesi imzaladı. Fransız dili ve pop, rock and rollin gibi daha modern müzik türleri olan chanson ile Hardy, Fransa'da ye-ye tarzının önde gelen isimlerinden biri oldu. 1962 yılında 2,5 milyon kopya satan "Tous les Garçons et les filles" şarkısıyla ülkenin en tanınmış isimlerinden biri oldu.

Modaya ve müziğe olan tutkusuyla tanınan Hardy, Yves Saint Laurent ve Paco Rabanne gibi ünlü tasarımcılara ilham kaynağı oldu..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.