Fransa'nın Ukrayna'ya Asker Gönderme Planları Rusya ile Gerilimi Arttırıyor

Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme hazırlığı, Rusya'nın sert tepkisine yol açtı. Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, olası bir adımın siyasi olmadığını belirtti ve çatışma riskine dikkat çekti. Macron ise, Rusya'nın zaferinin Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye atacağını vurguladı.

Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme planları, Rusya'nın sert tepkisine neden oldu. Rus yetkililer, bu adımın siyasi olmadığını ve çatışma riskini artırabileceğini belirtirken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın zaferinin Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye atacağını açıkladı. İki ülke arasındaki gerilim artarken, uluslararası toplumun dikkati bölgedeki gelişmelere odaklanmış durumda.

RIA haber ajansına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Başkanı Artyom Studnikov, "Fransa Ukrayna'ya asker gönderse, Rusya'nın yanıtı yalnızca siyasi olmayacak" ifadelerini kullandı.

Studnikov, Rusya'nın böyle bir durumda ne gibi önlemler alacağını belirtmedi ancak Moskova'nın Paris'i uyardığını söyledi. Ayrıca, iki nükleer silahlı ülke arasında çatışma riskini artıracağını da sözlerine ekledi.

Fransa'nın Ukrayna'ya 2 bin askerlik birlik gönderme hazırlığında olduğu iddia edilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın Ukrayna'yı yenmesi halinde Avrupalıları "zayıf" olmamaya ve "karşılık vermeye hazır olmaya" çağırdı.

Macron, "Rusya savaşı kazanırsa Avrupa'nın güvenilirliği sıfıra iner" dedi.

Ukrayna'ya askeri birlik gönderme meselesiyle ilgili olarak Macron, "Tüm bu seçenekler mümkün, bunun tek sorumlusu Moskova rejimi olur" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.