Fransız gazetesinden flaş iddia! Nasrallah’ın lokasyonunu İranlı ajan mı bildirdi?

İsrail'in saldırıları devam ederken, Fransız gazetesi Le Parisien önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Lübnanlı bir güvenlik kaynağına dayanan habere göre, bir İran ajanının, saldırılardan önce Hizbullah lideri Nasrallah'ın konumunu İsrailli yetkililerle paylaştığı öne sürüldü.

Fransa merkezli Le Parisien gazetesi, İsrail'in Beyrut'a gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın yerinin bir İran ajanı tarafından İsrail'e bildirildiğini iddia etti. 

Lübnanlı bir güvenlik kaynağı, suikast öncesinde Nasrallah’ın konumunun bu İranlı ajan tarafından doğrulandığını belirtti. 

Habere göre, söz konusu İranlı ajan, Nasrallah’ın Dahiye’deki Hizbullah karargahına gitmeyi planladığını İsrail’e iletti. Saldırıdan birkaç saat önce, ajan Nasrallah’ın tam konumunu İsrailli yetkililerle paylaştı ve liderin Dahiye’ye ne zaman ulaşacağını da bildirdi. Le Parisien, Nasrallah’ın belirtilen konuma ulaşana kadar F-35 savaş uçaklarının Lübnan hava sahasında bekletildiğini aktardı.

Ayrıca, Nasrallah’ın, Hizbullah komutanı Muhammed Hüseyin Surur’un cenazesi sonrasında İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan ile aynı araçta acil bir toplantıya gitmek üzere Dahiye'ye hareket ettiği ifade edildi. Haberde, Nasrallah’ın toplantısında 12 komutanın da hazır bulunduğu, saldırı sonucunda Nilfuruşan'ın da yaşamını yitirdiği belirtildi.

Lübnanlı güvenlik kaynağı, "Bu, 2006'dan bu yana gördüğümüz en büyük saldırıydı," ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.