Fransız gazetesinin ırkçı karikatürü: Gazze'deki açlıkla mücadeleyi alaya aldı!

Fransa'nın sol eğilimli gazetelerinden Liberation'un, İsrail'in aylardır ayrım gözetmeyen saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de Müslümanların kutsal ayı ramazanı konu edindiği ırkçı karikatürü büyük tepki topladı..

Fransa'nın Liberation gazetesi için çizilen karikatürde, Gazze'de yaşanan insanlık dramı ve Ramazan ayının nasıl başladığı ele alındı.

Karikatürde, bir kadının, yanında dili dışarıda resmedilen bir çocuğun, enkazdan çıkan bir elin, öfkeli ve ağzından sular akan bir adamın ve ağzında kemik parçaları ile kaçışan farelerin yer aldığı görüldü.

Ağzından sular akan ve öfkeli olduğu anlaşılan adamın kemikleri kapan fareleri kovaladığı, kadının ise adama "gün batımından önce olmaz" dediği an resmedildi.

Sosyal medya kullanıcıları, İsrail'in Gazze'de zorla aç bırakması sonucu her gün onlarca çocuğun hayatını kaybettiği gerçeğini alaya alan bu karikatürü yoğun şekilde eleştirdi.

Bazı kullanıcılar, karikatürün "Fransa'da İslam karşıtlığının" bir örneği olduğunu ifade ederken, bir grup ise benzer bir karikatürün Ukrayna halkı için asla yapılamayacağını belirterek Batı'yı ikiyüzlülükle suçladı.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in aylardır sürdürdüğü saldırılar ve yardım girişini engellemesi büyük bir "insani felakete" neden oldu. Kuvözdeki 2 bebeğin daha yetersiz beslenme ve tıbbi teçhizat eksikliği sebebiyle yaşamını yitirmesiyle Gazze'de kıtlık ve yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısı 27'ye yükseldi.

Gazze Belediyesi Sözcüsü Hüsnü Mehna, İsrail'in açlık ve susuzluğa sürüklediği Gazze'de insani krizin arttığını ve kişi başına düşen su miktarının 90 litreden 2 litreye indiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"İsrail soykırımda ısrarcı"
Panama'da Yeni Lider Göç Sorununa Karşı Harekete Geçiyor: Darien Boşluğu Kapatılacak
Tayland'da Aşırı Sıcaklar: 61 Kişi Sıcak Çarpması Nedeniyle Hayatını Kaybetti
ABD, Ukrayna'ya 400 Milyon Dolarlık Silah ve Teçhizat Yardımını Duyurdu
St. Petersburg'da Nehre Uçan Otobüs Kazasında 7 Kişi Hayatını Kaybetti