Fransız kaleci Paul Bernardoni "İlk iki ay süresince hiç para alamadım"

Konyaspor'dan ayrılan Fransız kaleci Paul Bernardoni, ayrılma sebeplerine dair açıklamalarda bulundu. "Neden maaşım zamanında yatmıyor diye sorduğumda, 'Çok yakında paranı alırsın' dediler fakat hiç böyle olmadı." dedi.

Konyaspor'dan ayrılan Fransız kaleci Paul Bernardoni, ayrılma sebeplerinden birinin maaşını zamanında alamaması olduğunu belirtti. İlk iki ay boyunca hiç para alamayan oyuncu, daha sonra FIFA'nın uyarısından sonra bir kez ödeme alabildiğini ve ikincisinin ise sözleşmesini fesh ettikten sonra olduğunu ifade etti. Maaşının zamanında yatmaması konusunda yapılan sorulara verilen cevapların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

BORÇLAR VE SPORTİF SORUNLAR

Oyuncu, kulübün borçlarını taksitler halinde ödemek istediğini ancak bu teklifi kabul etmediğini ve bunun üzerine sportif anlamda cezalandırıldığını ifade etti. Ayrıca, Galatasaray ve Fenerbahçe maçları öncesinde takımın WhatsApp grubunda çıkarıldığını öğrendiğini belirtti. Oyuncu, sportif açıdan 17 maç oynayabildiğini ancak insani açıdan yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Konya'daki sokak köpeklerinden birinin zehirlenerek öldüğünü belirten oyuncu, bu olayın Türkiye'yi terk etme kararında etkili olduğunu söyledi. Fransız kaleci Bernardoni "Kulüp borçlarını birkaç taksitte ödemek istedi. Ben kabul etmedim. Bunu bana sportif anlamda ödettiler. Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı oynanacak maçlar öncesinde tam otobüse binecektim ki takımın WhatsApp grubunda takımdan çıkarıldığımı öğrendim. Sportif açıdan 17 maç oynayabildim fakat insani açıdan her şey korkunçtu. Kariyerimin başından beri benimle birlikte olan köpeğim Berni zehirlendi. Bir yürüyüş sırasında bu acı olay yaşandı. Konya'da çok fazla sokak köpeği var ve insanlar onları pek sevmiyor. Köpeğimin ölümü, Türkiye'yi bir an önce terk etmek istememe neden oldu."

EŞİNİN VİZE SORUNLARI VE İLGİSİZLİK

Eşinin vize sorunlarının bir türlü çözülemediğini ve bir noktada Fransa'ya dönmek zorunda kaldığını ifade eden oyuncu, kulübün vaat ettiği Fransızca tercümanın da ortada olmadığını belirtti. Ayrıca, ev kirasının ödenmediğini ve kulübün bu konuda sorumluluk almadığını ifade etti. Oyuncu, Konya'daki takım arkadaşlarına yaptığı mesajların sonuçsuz kaldığını ve birçok oyuncunun maaş konusunda benzer sorunlar yaşadığını belirtti. Takım arkadaşlarına kulübün yaptığı yalanları duyduktan sonra, Konyaspor'dan ayrılma kararı aldığını ifade etti. 

Bernardoni "Konyaspor tarafınca eşimin vize sorunları bir türlü çözülemedi. Bir noktada Fransa'ya dönmek zorunda kaldı. 90 günlük Türkiye vizesinin bitmesine yalnız 3 gün kaldığı söylendi. Bu yüzden Türkiye'ye dönemedi. Bu bardağı taşıran son damlaydı. Maaşımı alamıyorum, köpeğim zehirlendi ve öldü, eşimden uzak kaldım. Bu çok fazlaydı. Artık bu yaşamı yaşamak istemiyordum. Ev kiramı ödemesi gereken kulüptü ama bunu hiç yapmadılar. Bana Fransızca tercüman sözü verdiler ama tercüman da ortada yoktu. Konya'da oynamış arkadaşlara onlarca mesaj gönderdim. Ne oldu biliyor musunuz? Gitmememi söyleyen bir kişi dışında diğer tüm oyuncular bana şunu söyledi, 'En kötü ihtimalle 1-2 ay geç alırsın ama sonunda tüm paranı alırsın' dediler, ben de çoğunluğu dinledim." "Birkaç hafta sonra yalanları duyanın yalnız ben olmadığımı anladım. Örneğin, takım arkadaşlarıma çocukları için harika okullar olduğunu söylemişler ve bu şekilde imza attırmışlar. Bu da yalandı." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Galibiyet golü Berkan Kutlu’dan geldi!
Fenerbahçe, Kayserispor'u karşısına alacak!
Sivasspor’da İbrahim Akdağ kırmızı kart gördü, oyun dışı kaldı!
Fenerbahçe'den deprem krizi!
Fenerbahçe resmen şok yaşadı!! Yıldız futbolcu Galatasaray derbisinde takımda yok!