Fransız Liselerine Rekabet İhlali İddiaları: Kurul, İşbirliği İddialarını İnceledi

Fransız liselerine yönelik rekabet ihlali iddialarıyla ilgili Rekabet Kurulu'nda yapılan sözlü savunma toplantısında, kurumların ücret belirleme konusunda işbirliği yaptığı iddiaları reddedildi. Kurul, soruşturmanın sonucunu 15 gün içinde açıklayacak.

Rekabet Kurulu, Fransız menşeli özel eğitim kurumlarının ücret belirleme konusunda işbirliği yaptığı iddialarını inceledi. Sözlü savunma toplantısında, kurumlar iddiaları reddetti. Kurul, soruşturmanın sonucunu yakında açıklayacak.

Rekabet Kurulu'nun Rekabet Kurumu'nda gerçekleştirilen sözlü savunma toplantısında, Rekabet Kurulu İkinci Başkanı Ahmet Algan başkanlık etti.

Algan, İstanbul'da faaliyet gösteren Fransız menşeli özel eğitim kurumlarına yönelik Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ihlali iddialarını hatırlattı ve bu doğrultuda bir soruşturma başlatıldığını belirtti.

Soruşturma heyeti temsilcisi, yaptıkları inceleme sonucunda Özel Saint-Joseph, Özel Saint Benoit, Özel Notre-Dame de Sion, Özel Saint-Michel ve Özel Sainte Pulcherie Fransız liselerinin, okul kayıt ücretleri, ücret bileşenleri ve Türk öğretmenlerin maaşlarını koordineli bir şekilde belirleyerek Kanun'un ilgili maddesini ihlal ettiklerini rapor etti. Soruşturma heyeti, bu nedenle bu kurumlara karşı iki ayrı idari para cezası talep etti.

Teşebbüslerin ardından sözlü savunmaları alındı. İddiaları reddeden teşebbüs temsilcileri, okullar arasında bir ücret anlaşması olmadığını savundu.

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içinde açıklayacak. Karar, daha önce alınırsa, Rekabet Kurumu'nun resmi web sitesinden duyurulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
Türkiye'de Sıfır Araba Hayali Ucuzladı! Mayıs Ayında En Uygun Fiyatlı Modeller ve Güncel Liste
Türk devi ve Volkswagen'in ortak olduğu firma Türkiye'ye dev fabrika açıyor!
450 Milyon Dolarlık Tesis Kapanabilir!