Fransız Müslüman İnanç Konseyi'nden açıklama: Fransa'daki Müslümanlar zulüm görmüyor

26 Ekim Pazartesi günü Fransız Müslüman İnanç Konseyi, radikal İslam ve ifade özgürlüğüyle ilgili tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Devlet ve Müslümanlar arasında resmi bir arabulucu görevi gören konsey, "Fransa büyük bir ülke, müslüman vatandaşlar ise zulüm görmüyor, camileri özgürce inşa ediyor ve inançlarını özgürce yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, öğrencilere ifade özgürlüğünü anlatan Samuel Paty'nin radikal islamcılar tarafından kafasının kesilmesinin ardından radikal islamla mücadelenin dozunu arttıracağını ifade etmişti.

Macron'un bu açıklamalarının ardından hafta sonu müslüman ülkelerde Macron'un sözlerine yönelik protestolar başlamıştı. Protestolar boykota kadar uzanırken, başta Türkiye olmak üzere Katar, Ürdün, Kuveyt gibi ülkelerde Fransız mallarına yönelik boykot çağrıları devam ediyor.

Fransız Müslüman İnanç Konseyi Başkanı Muhammed Moussaoui, Fransız Müslümanları uluslararası protestolar karşısında Fransa'nın "çıkarlarını savunmaya" çağırdı.

Yapılan çağrıda "Söz konusu protestoların ve destekçilerinin İslam'ı ve Fransız Müslümanlarını savunduklarını söylediklerini biliyoruz ancak onları makul olmaya çağırıyoruz. Fransa'ya karşı tüm karalama kampanyaları ters etki yaratarak bölünmeyi sağlıyor" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca yapılan açıklamada, "Fransız yasaları insanlara dine hakaret etme özgürlüğü tanımıştır" ifadeleri kullanıldı. Macron'un dine hakaret etme hakkını savunacağız açıklamalarından sonra ise Macron'u destekledikleri 

Musa Peygamber'in birçok Müslüman tarafından saldırgan olarak görülen çizgi filmleriyle ilgili olarak, Fransız yasalarının insanlara karikatürlerden "nefret etme hakkı" verdiğini söyledi.

Fransa'nın asla karikatürlerden vazgeçmeyeceğini veya dinle alay etme hakkını asla bırakmayacağına söz veren Macron'un duruşunu destekledikleri de açıklamada yer aldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Sırbistan Ziyareti: Diplomatik Hamle ve Tarihi Hatırlatma
AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu